Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Vasas-ügy: Frank forintjai

2001.08.08. 18:01
Megnyugodtak a kedélyek a Fáy utcában, miután leváltották és néhány óra múltán visszahelyezték a jelenlegi vezetőedzőt, az eddig nullapontos horvát Szlavko Kovacicot. A szakvezető azonban most már teljes erővel készítheti a csapatát a Sopron elleni a kiesés szempontjából rendkívül fontos találkozóra. Az Index összefoglalta az eseményeket.
Érdekes kulcsfigurája volt az ügynek a megalázott Tóth Bálint, aki a Telesportban már nemcsak kinevezéséről, hanem a terveiről is beszélt. Elmondta, hogy meghatározó embereken - Tóth András és Norbert, Juhár - érezhető, hogy nincsenek a legjobb pszichikai állapotban, és hogy ő maga e téren mindenképpen előre szeretne majd lépni. "Rá van a homlokukra írva, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy tavaly" - mondta.

Tóth is lelkesedett Kovacicért

Tóthot aztán "leváltották" - Gyalog András klubelnök felemelte ugyanis a szavát -, és Kovacic maradt a főnök. Az a Kovacic, akiről mostanság Tóth már egészen mást mond, mint amikor kinevezték. Az érkezésekor áradozott róla - az Indexnek is lelkesen felvázolta az eddigi "jeles" karrierjét -, mi több, ő maga is szorgalmazta, hogy külföldiekkel pótolják a tíz távozót, köztük a Sowunmi, Kabát, Tiber csatártriót.

Azt lehetett tapasztalni, kis híján eufórikus a hangulat a vezetők körében, simán meglesz az UEFA-kupás helyezés, amiről Bozsikkal lemaradtak. Ehhez képest a gárda válogatottja, Tóth Norbert úgy véli, hogy többek be sem akarnak illeszkedni, csupán a fizetést várják.

A külfödiekről mára megváltozott Tóth véleménye. Már azt mondja: Cvetkovics és Zrlic hasznára vált a csapatnak, a többiekből ki kell hozni az erényeiket, mert ez eddig nem vagy csak részben sikerült. Tóth azt is nagyon magabiztosan ígérte a rajt előtt, amikor többen a fejüket fogták, hogy az első három fordulóban hét pontot szereznek. Az első négyben nullát sikerült, és még gólt sem lőttek hetet.

Nagy karrier, mi?

Nagy karrier, mi? - kérdezte kínjában a rádióban, miután megtudta, hogy mégsem ő a szakmai munka irányítója. Ám az övénél is érdekesebb Penz András személye az ügyben. Mégpedig amiatt, mert miután Gyalog András lemondott a labdarúgó-csapatot működtető kft. ügyvezetői tisztéről, ő került ebbe a pozícióba.

Most már azt is tudjuk: Frank Tamás kárára. Frank ugyanis nem igazán szívleli Penzet, egy korábbi - számára milliós veszteséggel járó - ügyletük folytán. Úgy tűnik: Frank lett a legnagyobb vesztes - ismét milliókat veszíthet Penz miatt -, hiszen a Vasas neki, pontosabban az általa szerzett (tíz)millióknak köszönheti, hogy egyáltalán részt vehet a bajnokságban, és ott szerénykedhet a tabella utolsó helyén. (Penz szerint az ő személyes üzlete a sok jugoszláv futballista idehozatala.)

A mór (még) maradt

Ha ő nincs, akkor ugyanis el sem indulhatnak a bajnokságban a piros-kékek. Gyalog András alighanem mindezt szem előtt tartva döntött a vétó mellett, és ő érezte, mennyire hálátlan a mórnak megköszönni a munkáját, miután megtette a kötelességét. Igaz, előbb elfogadta Penz döntését, de két óra sem telt, megváltoztatta.

Hát ennyi egy meg nem valósult edzőváltás krónikája. Bár információink szerint ő maga is gondolkodik a távozáson, ha nem nyernének az angyalföldiek a hétvégén. "Valakinek mennie kell a hétfői elnökségi után!" - nyilatkozta az eset után Penz a sporttelevízióban. "Az sem kizárt, hogy nekem."