Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bicskei: Sajnos nincsenek klasszisaink

2001.08.14. 15:39
A szerdai magyar-német barátságos labdarúgó mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Rudi Völler, a németek szövetségi kapitánya az angolok elleni vb-selejtező előtti fontos felkészülési állomásnak nevezte a találkozót. Völler kitért arra, hogy az 1954-es német világbajnoki döntő óta különleges figyelem irányul a két ország nemzeti tizenegyének összecsapására. Bicskei Bertalan azt hangoztatta, hogy csapata számára fontos a jubileum, a felkészülés és természetesen az eredmény is.
Rudi Völler
"Igen, emlékszem arra a gólra" - mondta nevetve Rudi Völler arra a kérdésre, miszerint emlékszik-e a 18 évvel ezelőtti magyar-német összecsapásra, mely 1-1-es döntetlennel ért véget, és a német csapat az ő góljával egyenlített.

Amikor azonban arról kérdezték, mennyire kíséri figyelemmel a hazájában szereplő magyar játékosokat, igen udvarias, ám kitérő választ adott. A név szerinti értékelésre már ki sem tért. Ugyanakkor a magyar válogatottat egy erős csapatnak nevezte, utalva a tavasszal játszott magyar-finn mérkőzésre, amelyet személyesen tekintett meg. (Annak idején, amikor közvetlenül a meccs után kérdezték, egy kifejezetten gyenge összecsapásnak minősítette - a szerk.)

Csapatában több tehetséges fiatal is szerepet kap az angolok elleni sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt, arra a meccsre azonabn az összeállítást nem a magyarok elleni teljesítmény határozza majd meg. Mint mondta, az itteni kezdő tizenegyet csak a kedd esti fél hatkor kezdődő nyilvános edzés után adja meg. Azt biztosra veszi, hogy főszerepet szán két fiatalnak, Sebastian Kehlnek és Sebastian Deislernek.

Völler úgy érzi - a német lapértesülések ellenére - csapata komolyan készült a találkozóra, hiszen túl a barátságos jellegen, ellenfelük számára egyben ünnep is ez a találkozó.

Kahn szerint Király a Bundesliga jobb kapusai közé tartozik
Oliver Kahn
Oliver Kahn, a Bayern München BL-győztes német bajnok kapusa elmondta, számukra fontos a találkozó, hiszen a 2000-es Európa-bajnokságon a német válogatott leszerepelt, és ezt a teljesítményt szeretnék feledtetni a szurkolókkal. Akkor a német labdarúgást sokan elkezdték temetni, és most rajtuk a sor, hogy kivívják azt a rangot a csapatnak, ami korábban megillette őket.

Király Gáborról, a legnagyobb elismerés hangján szólt. Olyan kapus, hogy már az első szezonjában hírnévre tudott szert tenni - mondta. Szerinte Király a Bundesliga jobb kapusai közé tartozik. Amikor afelől érdeklődtek, hogy a meccseken látott viselkedése mennyiben különbözik a magánéletbeli Kahntól, csak nevetve annyit válaszolt: Ő a magánéletben is úgy viselkedik, ezért szeretett bele a felesége is.

Bicskei Bertalan

Bicskei Bertalan először is megköszönte kollegájának, miszerint a magyar válogatottat erős csapatnak tartja. Azt azonban a szövetségi kapitány is elismerte, hogy együttese, mint csapat, néha tényleg alkotott maradandót. "Az olaszok és a litvánok elleni kinti meccsen magam is azt hittem, hogy a legjobb harminc között a helyünk" - mpndta. Ám azt is túlzásnak vette, hogy az 54. helyet foglaljuk el a világranglistán. Amiatt ennyire hullámzó a csapat játéka, mert nálunk hiányoznak az olyan igazán nagy formátumú klasszisok, akik meccseket tudnak eldönteni - állította a magyar szövetségi kapitány.

Miután kihirdette a kezdőcsapatot, Bicskei kifejtette, hogy a csapat számára egyformán fontos a jubileum, a felkészülés, és természetesen az eredmény is. A középhátvéd posztján a Ferencvárosi "emberfogó" Hrutka az első számú tartalék, mert Dragóner sérülés, Juhár pedig a Vasas gyengébb szereplése miatt mondta le ez alkalommal a címeres mezben való játék lehetőségét.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Király - Korsós Gy., Sebők V. vagy Hrutka, Mátyus - Pető T., Lisztes, Halmai, Illés, Korsós A. - Kabát, Tököli

Egy biztos, a motivációval nem lehet gond. A kapitány elmondása szerint a ma esti nyilvános edzésre kilátogat Kovács István profi ökölvívónk is, és aki a holnapi találkozón nem hajt rendesen, annak Kokó-val gyűlik meg a baja.