Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Az MTK győzelmével átvette a vezetést a tabellán

2001.08.25. 22:21
Az MTK a múlthéten az ETO-t négy góllal leiskolázó Sopront fogadta és verte ugyanolyan arányban. A Hungária-körúti együttes végig jobban játszott, győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Különösen Illés volt elemében, aki két találatot is jegyezhetett a neve mellé.
A hazaiak már a találkozó elején kezükbe vették a játék irányítását, és rögtön a mérkőzés elején tudatosítani szerették volna a vendégekkel, hogy ezen a találkozón csak a gólarány lehet kérdéses. Sorra futottak a hazai akciók és csak az volt kérdés, meddig bírják a vendégek védői a rájuk nehezedő nyomást.

Ez majdnem félóráig sikerült is nekik. A 29. percben Czvitkovics jobb oldali beadása nyomán Illés hét méterről lőtt a kapu bal oldalába. 1-0

Az első komolyabb soproni lehetőségre a 38. percig kellett várni, amikor egy gyors kontra végén Somogyi 16 méterről leadott lövését kellett Hajdunak bravúrral védenie. A félidő vége előtt nem sokkal növelhette volna előnyét Bognár György csapata, ám Czvitkovics hét méterről leadott lövése saját csapattársáról Ferencziről pattant vissza a mezőnybe.

A második félidő veszélyes soproni támadással indult, de Hajdu tisztázott a jó ütemben kilépő Nagy Tamás elöl. Bő egy órája tartott a találkozó, amikor négy perc alatt két gólt is szereztek a kék-fehérek, ezzel összetörve a még pontszerzésben bízó vendégálmokat.

A 63. percben előbb Buzsáky szerzett gólt egy 23 méteres szabadrúgás után, majd négy perccel később Illés hatalmas ziccerben hibázott, ám az elé visszapattanó labdát Ferenczyhez továbbította, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba fejelni.

Tíz perccel a találkozó vége előtt szépíthetett volna a Sopron, Ám miután a labda átjutott Hajdu kapuson is, Füzi a gólvonalról mentett. Négy perccel a vége előtt pedig Illés egy látványos mozdulattal megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját. Az MTK megérdemelten győzött, még ilyen arányban is.

Jegyzőkönyv:
MTK Hungária-Sopron 4-0 (1-0)
Hungária krt., 2000 néző, V: Drucskó
MTK Hungária: Hajdu - Mónos (Buzsáky, 58.), Smiljanic, Komlósi, Győri - Czvitkovics (Branezac, 75.), Jezdimirovic, Zavadszky, Füzi Á. - Ferenczi, Illés
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Horváth R., Salagean (Perger, 70.) - Orabinec, Csiszár, Somogyi, Nagy T. (Tóth I., 63.) - Sira (Sibalin, 70.), Tóth M.
Gólszerzők: Illés (29., 86.), Buzsáky (62.), Ferenczi (66.)
Sárga lap: Sira (63.), Perger (71.)