Piroska
-1 °C
5 °C

Edzők és játékosok bírálják az UEFA-t

2001.09.13. 12:04
Mint ismert, a Bajnokok Ligája keddi játéknapját megtartották a New Yorkot ért terrortámadás ellenére, a szerdait azonban már elhalasztották. Emiatt a döntés miatt több neves szakember és játékos felemelte a szavát, mondván nem értik, miért nem lett teljes forduló, vagy miért nem maradt el a teljes első kör. A holland Eindhoven meg is óvja az első meccset.
Épp szeptember 11-ére, vagyis a terrortámadás napjára esett a Bajnokok Ligája-sorozat első játéknapja. A sorozatban a tavalyi győztes Bayern München tizenkét milliárd forintnak megfelelő összeget kasszírozott, és amikor a meccsek megrendezése mellett döntöttek, alighanem az üzleti érdekek játszottak szerepet.

Az UEFA kártalanítja a feleslegesen utazó csapatokat

Szerdára viszont már megváltozott a felállás, az UEFA elrendelte, hogy ne rendezzék meg az újabb nyolc meccset. Ugyanígy rendelkezett az UEFA saját kupájának első fordulóját illetően is, és azt is vállalta, hogy az elutazott csapatokat kártalanítja. Ily módon - a hírek szerint - a Debrecen bordeaux-i túrája sem került feleslegesen kidobott pénzbe, legalábbis a csapatnak.

A kedden pályára lépő csapatoknak azonban nem tetszett a hirtelen változtatás, és felemelték szavukat a rendelkezés ellen. Igazán nem is az bántotta őket, hogy elmaradt a második játéknap, sokkal inkább az, hogy nekik játszaniuk kellett, jóllehet akkor voltak leginkább frissek a támadás emlékei.

Bobic: "perverz", hogy kedden játszanunk kellett

A francia Nantes ellen 4-1-es vereséget szenvedő holland PSV Eindhoven vezetői egyenesen odáig mentek, hogy megóvják a találkozót, mert annak tudatában vállalták a mérkőzést, hogy szerdán is mindenki pályára lép.

Az ugyancsak vereséget szenvedő Roma vezetőedzője - 2-1-re kaptak ki a Realtól - Fabio Capello is csatlakozott hozzájuk. A Dortmund csatára, Fredi Bobic pedig nemes egyszerűséggel perverznek nevezte, hogy pályára kellett lépniük a sokkoló események után pár órával.