Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Horváth Péter ismét duplázott

2001.09.22. 17:48
A Borsodi Liga tizedik fordulójában, a zöld-fehér csapatok rangadóján a Ferencváros 3-1-re nyert a Győri ETO ellen. A hosszú idő után kezdőként pályára lépő Horváth Péter az első félidőben kétszer is betalált Sebők kapujába, míg a harmadik találatot Lipcsei Péter lőtte a hosszabbításban. A második játékrészben a vendégek akár egyenlíthettek volna, de a jó formában védő Szűcs többször is bravúrral hárított.
A házigazda ferencvárosiak optimistán készülődhetek győriek elleni mérkőzésre, hiszen legutóbb a Vasast verték idegenben 3-1-re. A győzelemnek és bajnoki tabellán elfoglalt második helyen kívül elsősorban Horváth Péter nagyszerű visszatérésének örülhettek a Fradi-hívek. A csatár az angyalföldiek elleni mérkőzésen csereként állt be, és mindjárt két gólt is szerzett. Az ETO ellen már a kezdőcsapatban kapott helyet a támadó, ami azt jelentette, hogy Joviccsal és Grerával kiegészülve három csatárral igyekezett feltörni az ellenfél védelmét a fővárosi zöld-fehér gárda.

Horváth Péter alaposan meghálálta edzője bizalmát, már a hatodik percben betalált Sebők kapujába. Szabó Tibor a térfél közepéről indította Gerát, aki jól lépett ki a védők közül, és hat méterről a hosszú sarkot vette célba. Lövése valószínűleg elkerülte volna kaput, de Horváth Péter jókor érkezett, és becsúszva közelről a hálóba pöckölte a labdát (1-0).

A vendég győriek azonban nem adták fel, és megpróbáltak egyenlíteni. A tizenhatodik percben Dulcea rázta le a védőket, de felsősarkos bombáját Szűcs látványos vetődéssel hárította. A z első félóra után a Fradi került enyhe fölénybe de igazi gólhelyzetet csak Horváth Péter tudott kialakítani. Az FTC csatára már csak a kapussal állt szemben, de végül Sebők menteni tudott. A félidő hajrájában Gerát kellett sérülés miatt lecserélni, míg a helyére beállt Zombori Zalán húsz méterről lőtt a kapu fölé.

A 39. percben újabb gólt lőtt a hazai csapat. Jovics kapott jó labdát az alapvonalig cselezte magát, majd visszahúzta a labdát a rátámadó hátvéd elől, végül elesett. A győriek szerint egyszerűen feldobta magát, ám Makai játékvezető határozottan a tizenegyes pontra mutatott. A büntetetőt Horváth Péter higgadtan helyezte a bal alsó sarokba. Sebők jó irányba vetődött, de nem volt esélye hárítani a jól helyezett lövést (2-0).

És még mindig nem volt vége! Lipcsei Péter már hosszabbításban először a kapufát találta el, majd a kipattanó labdát tíz méterről, ballal lőtte a hosszú sarokba (3-0).

A második játékrészben az eddig gyengélkedő győriek- nem túlzés állítani- akár ki is egyenlíthettek volna. A kezdés után az első tíz percben két százszázalékos ziccert hagytak ki a vendégek, illetve Szűcs kapus védett fantasztikusan. Előbb Stark, majd Baumgartner vezethette teljesen tisztán kapura a labdát, de a ferencvérosi hálóőr mind a két alkalommal bravúrral hárított. A 73. percben újabb helyzetet alakítottak ki a győriek, de ezúttal Rósa hagyta ki kihagyhatatlant.

Verekedés a nézőtéren
Az MTI jelentése szerint verekedés tört ki az Üllői úton a Ferencváros-Győri ETO labdarúgó mérkőzés 2. félidejének közepén. A botrányt az okozta, hogy a ferencvárosi szurkolók egy csoportja összetűzésbe keveredett néhány kínai nézővel és a szóváltás ütleggé fajult. A biztonsági embereknek negyedóra alatt sikerült megfékezni az indulatokat. Mire a rendőrség is a helyszínre érkezett, addig teljes mértékben helyre állt a rend.

A ferencvárosiak legnagyobb lehetősége Jovics előtt adódott, de a kilépő légiós csatár elől az utolsó pillanatban szögletre mentettek a hátvédek. Nyolc perccel a lefújás előtt szépített az ETO. Rósa labdájával a csereként beállt Oross Márton lépett ki, lövését Szűcs a tőle megszokott bravúrral hárította. A kipattanóra a győri csatár érkezett leghamarabb, és közelről szépített (3-1). Az utolsó pillanatban Hrutka kiszorított helyzetből még a kapufát találta el, de az eredmény már nem változott.

Jegyzőkönyv
Ferencváros-Győri ETO 3-1 (3-0)
Üllői út, 6000 néző, V: Makai
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Horváth P. (Jancula, 54.), Szabó T. (Vén, 67.), Szkukalek - Jovic, Gera (Zombori, 32.)
Győri ETO: Sebők - Bognár, Stark, Böjte - Lakos (Oross, 65.), Golovic, Farkas, Szanyó (Rósa D., 41.) - Baumgartner, Dulcea (Károlyi, 59.), Vayer
gólszerzők: Horváth P. (5., 37., 11-esből), Lipcsei (45.), iletve Oross (81.)