Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Világsztárok ellen játszik a futballválogatott

2001.11.06. 13:14
Februárban egy ciprusi tornán Csehországgal, míg március 27-én a Puskás Ferenc 75. születésnapja alkalmából rendezendő mérkőzésen Spanyolországgal találkozik a magyar labdarúgó-válogatott. A két meccs valódi erőpróba elé állítja nemzeti tizenegyünket, hiszen mind a két csapatban valósággal "hemzsegnek" a világsztárok, így cseheknél Nedved, Koller, Rosicky, míg a spanyoloknál Raul, Mendieta és Hierro.
A magyar labdarúgó-válogatott a novemberi, Macedónia elleni budapesti mérkőzése után legközelebb februárban, egy ciprusi négyes tornán lép pályára. Gellei Imre szövetségi kapitány csapata elsőként február 11-én, Csehország ellen mérkőzik. A következő összecsapáson, a cseh mérkőzés után két nappal - ennek a találkozónak eredményétől függően - a Ciprus-Svájc összecsapás győztesével vagy vesztesével mérik össze tudásukat legjobb labdarúgóink.

Tavasszal hazai pályán március 27-én mutatkozik be a válogatott, akkor nem kisebb vetélytárssal szemben kell helyt állni, mint a kontinens élvonalához tartozó Spanyolország ellen. A mérkőzést az Aranycsapat egykori klasszisának, a később a Real Madridba szerződött Puskás Ferencnek a hetvenötödik születésnapja alkalmából rendezik meg a Népstadionban.

A korábbi évekhez képest, ezúttal sokkal erősebb gárdákkal mérheti össze tudását válogatottunk. Mind a csehek, mind pedig a spanyolok jelen pillanatban Európa legerősebb gárdái közé tartoznak. Világsztárok sora játszik ezekben a csapatokban, így cseheknél a Laziótól a Juventushoz szerződött Pavel Nedved, vagy a Dortmund két sztárja: Jan Koller, és Tomás Rosicky.

A spanyol labdarúgókat sem különösebben bemutatni, hiszen a Real Madrid vagy a Barcelona klasszisait (Raul, Hierro) minden futball-szurkoló ismeri. Rajtuk kívül megemlíthetjük a sokak által a legjobb hispán focistának tartott Gaizka Mendietát, vagy a Deportivo "gólvágóját", Diego Tristánt.