Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Gellei új stábbal dolgozik tovább

2001.11.05. 18:03
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már nem a "Bicskei-teammel" kezdi meg a felkészülést a november 14-ei macedónok elleni barátságos találkozóra. Ma reggel ugyanis az elnökség szerződést bontott Weimper Istvánnal, Ruzics Miklóssal és Gáspár Józseffel. Gellei a saját embereit később nevezi meg. Ugyanakkor az olimpiai csapat élére több jelölt is akad, a legnagyobb eséllyel azonban a PMFC jelenlegi edzője, Róth Antal pályázik.
Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hétfő reggel magához hívatta a Bicskei Bertalan által irányított válogatott szakmai stábját. Majd közölte velük, hogy Gellei Imre a válogatott szövetségi kapitánya, a továbbiakban nem tart igényt a munkájukra. Weimper István, Ruzics Miklós és Gáspár József tudomásul vették a döntést.

Gelleinek csak a gyúró kellett

Gellei Imre
Eisemann László gyúró munkájára azonban továbbra is igényt tart a múlt héten kinevezett kapitány. Szilágyi doktornak pedig az olimpiai válogatott mellett ajánlott munkát a szövetség vezetője. (Gellei Imre már kinevezésekor elmondta, sokkal komolyabb orvosi apparátussal szeretne dolgozni, mint elődei.)

Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet a válogatott menedzseri posztja körül. Ugyanis Gellei kijelentette, hogy mindenképpen Magyar Zoltánt szeretné maga mellett a nagyválogatott élén. Ugyanakkor Sallói Istvánnak a szerződése ugyanerre a posztra decemberig szól. Neki felajánlották az olimpiai csapat körüli teendőket, amihez nem fűlik a foga. Róla és Kutasi Róbertről, a válogatott sajtóreferenséről a november 14-i, Macedónia elleni barátságos találkozó után születik döntés.

Gellei Imre kinevezése nem csak személycserékkel jár, hiszen így az olimpiai csapat kispadja felszabadult. Utódjáról a pénteki elnökségi ülésen dönt a szövetség, ám a jelöltek között több egykori válogatott futballista is szerepel.

Róth lehet a befutó az olimpiai csapatnál

A szakemberek Róth Antalt, a PMFC jelenlegi vezetőedzőjét tarják a poszt első számú várományosának, akit maga Gellei Imre ajánlott. A Mezey-féle válogatott alapemberének számító Róth nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy neve felmerült a jelöltek között, és mint elmondta, amennyiben hivatalosan is felkérik, örömmel mondana igent.

Róth ezenkívül élvezi az edzőbizottság, valamint a dr. Mezey György által vezetett edzőképző központ támogatását is. Rajta kívül még Bognár Györgyöt (MTK) és Détári Lajost (Csepel) emlegetik lehetséges utódként.

Bognár azonban kijelentette, főállásban nem vállalná, és jelenlegi együttesét, az MTK-t nem akarja otthagyni. A szövetség azonban azt szeretné, ha a tisztséget január 1-jétől, főállású edző töltené be. Détári pedig úgy érzi, még keveset töltött az edzői pályán ahhoz, hogy ilyen komoly pozícióba kerüljön.