Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Már mindenki számolgat a sorsolás után

2001.12.01. 16:20
A jövő évi japán-koreai labdarúgó világbajnokság sorsolása után, mindenki "beletörődött" a sorsába, és már azt számolgatja, hogyan léphet tovább csoportjából. A brazilok elsősorban az argentinok mostoha sorsának örülnek, míg a franciák úgy vélik, mindegy kit hoz a sors az útjukba, ők vb-t akarnak nyerni. A németek biztosak a csoportgyőzelemben, a portugálok pedig nem is olyan elégedettek, mint azt mások hinnék.
Roger Lemerre, a francia válogatott szövetségi kapitánya szerint egyáltalán nem kerültek könnyű csoportba, hiszen a szenegáliak edzője is Franciaországban tanult, és az afrikaiak valószínűleg igen motiváltak lesznek, hiszen nem minden nap játszanak nyitómeccset a vb-n. A dél-amerikaiak ellen pedig mostanában nem megy vb és Eb-győztes csapatának.

Marcel Desailly
Játékosai közül Marcel Desailly, a csapat kapitánya annak örült leginkább, hogy sikerült Angliát és Nigériát elkerülniük. A csapat "esze", Zinedine Zidane szerint pedig egyszerűen minden meccsüket meg kell nyerni, ha újból vb-t szeretnének nyerni.

Angol részről Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány tömören csak annyit fűzött hozzá a sorsoláshoz, ennél könnyebbet várt, egyértelmű, hogy az ő csoportjuk a legnehezebb. A csapat első számú kapusa David Seaman szerint itt a remek alkalom, hogy visszavágjanak az argentinoknak az 1998-as világbajnokságon elszenvedett vereség miatt.

A selejtezők során az angolok mögött végzett németek elégedettek a sorsukkal és a sorsolással, úgy érzik sima út vezet számukra a legjobb tizenhat közé. Mondják ezt annak ellenére, hogy azok az írek várnak rájuk, akik a hollandokat ejtették ki, és azok a kameruniak, kiknek szövetségi kapitánya német: Winfried Schafer. Winfried Schafernek egy "kérése volt a sorsolás előtt, szerette volna a németeket elkerülni. . .

Brazil részről hatalmas az öröm, és ez nem csak a hallatlanul könnyű csoportjuknak szól, hanem annak a ténynek, hogy az "ősi ellenség" Argentína a "halálcsoportba" került. Carlos Alberto Parreira, az 1994-ben világbajnok brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint ennél könnyebb csoportot rendelni sem lehetett volna. Számukra a csoportmeccsek csak bemelegítés az igazi küzdelmekre. Egyes vélemények szerint, amíg a braziloknak csak edzőpartnerek jutottak, az argentinok már a csoportküzdelmek után búcsúra kényszerülhetnek.

Az írek nem cserélnek az angolokkal
Az írek szakvezetője Mick McCarthy azonban már unja, hogy mindenki az esélyekről kérdezi. Mint elmondta, a hollandokat mindenki esélyesként kezelné, csapata pedig kiverte a tulipánosokat a selejtezőben. Azt azonban viccesen hozzátette, hogy hiába ajánlott fel jelképesen cserét Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány, az írek maradnak az eredetileg kisorsolt csoportban.

Giovanni Trapattoni, az olasz, és Jose Antonio Camacho, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is óvatos, de bizakodó. Mindkét szakvezető úgy gondolja, csapata továbbjuthat csoportjából, de nem lesz olyan sima az útjuk, mint volt a selejtezőcsoportjaikban. Úgy érzik, nagy odafigyeléssel és fegyelemmel továbbjutásuk nem lehet kétséges.

A sokak szerint végső győzelemre is esélyes portugálok úgy érzik, nem olyan könnyű csoportjuk, mint azt sokan első ránézésre hiszik. Szerintük a továbbjutáshoz legalább két győzelem szükséges, ez pedig nem is olyan könnyű az egyik házigazda (Korea), egy európai csoportgyőztes (Lengyelország), és egy rutinos vb-résztvevő (USA) ellen.