Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nyert a Bréma, kiütötték a Cottbust

2001.12.18. 22:09
Kedden öt mérkőzést rendeztek a német labdarúgó bajnokság Bundesliga tavaszi első előrehozott fordulójából. Mindhárom magyar érdekeltségű csapat pályára lépett, és mindössze Lisztes Krisztián készülhet a téli szünetre kellemes (győztes) emlékekkel.
Németország az Ukrajna elleni pótselejtezőn kiharcolta a világbajnoki részvételt, így ezen a kedden már az előre hozott tavaszi fordulót játszották. A címvédő Bayern München hazai pályán azt a Münchengladbachot fogadta, mely a bajnoki rajton, hazai pályán jobbnak bizonyult Kahnéknál. A Világ Kupát is megnyert hazaiak ezen az estén roppant gyengén szerepeltek, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a Gladbach minden erőlködés nélkül szerzett egy pontot az Olimpiai Stadionban.

A "magyar csapatok" közül Lisztes Krisztián együttese, az immár tíz forduló óta veretlen Werder Bremen a Freiburgot fogadta, és bő tíz perc után már vezetett is a hazai gárda. A vendégek azonban a félidő utolsó percében egyenlítettek. A második játékrész elején, Lisztes gólpassza után előnybe került a brémai alakulat, ám egy perc múlva ismét egyenlő volt az állás.

A magyar középpályás által dirigált együttes azonban nem törődött bele, és hat perccel később Skripnik tizenegyesből szerzett gólja révén ismét náluk volt az előny. Ez a gól - mint később kiderült - újabb győzelmet jelentett a Werdernek, mely ha tavasszal is tudja tartani mostani formáját, komoly célokat is kitűzhet maga elé.

A Hertha még mindig Király Gábor nélkül fogadta a St. Pauli együttesét, és a berlini közönség a Bayern és a Leverkusen legyőzése után bízott benne, hogy kedvenceik a gyengébb játékerőt képviselő csapat ellen is hozzák a kötelező három pontot. Az első félidőben nem született gól, a második játékrész elején aztán meglepetésre a vendégek kerültek előnybe, büntetőből.

Tizenkét perccel később Marcelinho egyenlített, egy perc múlva mégis megint a St. Paulinál volt az előny. Sokáig úgy tűnt, hogy Rath gólja a győzelmet is jelentheti, az ezen az estén, gyengén játszó Hertha ellen, ám Schmidt a 85. percben megmentette a hazaiak becsületét és az egyik pontot. A hátralévő idő már Dárdai Pálnak is kevés volt, hogy "szokásos" győztes gólját megszerezze.

Nagy verést kapott a Hamburgban vendégszereplő Cottbus. Vincze Ottó és Sebők Vilmos kezdőként lépett pályára, és a mérkőzés első fele jól is alakult számukra. A szünetben ugyanis még egy góllal vezetett az Energie. A fordulás után azonban az 53. és a 64. perc alatt három gólt is szereztek a hazaiak. Tíz perccel később a HSV negyedik találata pedig már kiütésessé tette, az egyre inkább a kiesés felé száguldó Cottbus vereségét. Az utolsó percekben még egy-egy gyors gólváltásra került sor, de ez sem tette szebbé a cottbusiak karácsonyát.

A Bayern gyengélkedését a Dortmund nem tudta kihasználni, hiszen csak egy pontot tudott szerezni Nürnbergben. A pontszerzés értékét növeli, hogy 0-2-ről álltak fel a sárga-feketék.

A forduló eredményei:
Bayern München-Mönchengladbach 0-0

Werder Bremen-Freiburg 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Bode (12.), Krstajic (52.), Skripnik (59. 11-es) illetve Coulibaly (45.), Zeyer (54.)

Hertha BSC-St. Pauli 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Marcelinho (72.), Schmidt (85.) illetve Zeyer (50. 11-es), Rath (63.)

Hamburger SV-Energie Cottbus 5-2 (0-1)
Gólszerzők: Präger (52., 61.), Fukal (63.), Mahdavikia (75.), Barbarez (82.) illetve Schröter (26.), Reghecampf (84.)

Nürnberg-Borussia Dortmund 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Müller (52.), Nikl (66.) illetve Ricken (73.), Stevic (76.)