Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Most volt szex vagy nem?

2002.01.25. 09:00
Spanyolországban a múlt hétvégén új szappanopera kezdődött "A Barca és az örömlányok" címmel, vagyis Madridtól Barcelonáig az összes újságíró azt nyomozza, hogy mi történt a Rayo-Barca meccs előtti éjszakán.
A címben olvasható mondat múlt szombat óta már nem csak az olcsó dél-amerikai tévésorozatok mindennapi velejárója, de a Barcelona néhány játékosának is nap mint nap szembesülnie kell ezzel a kissé intim kérdéssel. Vagyis, hogy mi történt pontosan a Rayo-Barcelona spanyol bajnoki előtti éjszakán a madridi Hotel Hesperiában?

A fővárosi újságírók szerint ugyanis a katalán klub öt játékosa ennek a szállodának a nyolcadik emeletén, a 821-es számú szobában örömlányok társaságában múlatta az időt. A TeleMadrid nevű tévécsatorna tudósítói állítják, hogy szombat este látták az említett emeleten a Barca öt játékosát - három spanyol és két holland állampolgárt - amint fiatal hölgyekkel beszélgettek. Néhány perccel később az egyik futballista szájából elhangzott az örök klasszikus - "Nem iszunk meg valamit a szobánkban?" - mondat, melyre természetesen határozott igen volt a válasz, s a kis társaság hamar eltűnt a 821-es lakosztály ajtaja mögött. Innentől kezdve már az olvasó fantáziájára bízzuk, hogy elképzelje, mi történt odabent...

Philip Cocu
Mindezzel persze - a 21. század erkölcsei szerint - nem is lett volna semmi probléma, ha másnap a Barca gyatra játékot produkálva nem kap ki a tabella-utolsó Rayótól. Pedig pontosan így történt, Rexach-mester fiai szégyenteljes 2-1-es vereséget szenvedtek. A madridi tollforgatók - lévén mégis csak az ősellenségről van szó - nem hagyták ki a lehetőséget, azonnal robbantották az orgia-sztorit, melynek igaz voltát a katalán klub képviselői határozottan cáfolták.

Ma már csütörtök van, azaz négy nap telt el a meccs óta, a botrány azonban még mindig nem csitul, sőt! Inkább csak most kezdődik igazán, hiszen - bár a lapok konkrétan nem írták meg - először nyilatkozott az öt gyanúsítottból három, a holland Philip Cocu, valamint az egyaránt katalán Gabri és Gerard.

"Sértő, amit a madridiak állítanak, nekem családom van, feleségem és gyermekeim. Profi vagyok, ezekből a vádakból semmi sem igaz!" - mondta Cocu, majd Gabri következett, aki szintén erőteljes szavakkal illette a sajtót. "Az összes firkász, aki kitalálta ezt a történetet, meg fog fizetni a hazugságokért" - dörögte a fiatal középpályás. A harmadik, Gerard már sokkal diplomatikusabb volt: "Nekem csak a lelkiismeretem számít, az pedig teljesen tiszta".

Ennek ellenére a fővárosi zsurnaliszták sztoriját alátamasztja, hogy a 821-es szoba Antonio Marfil nevére volt kivéve, aki a Barca-kontingenssel érkezett Madridba, lévén ő Sergi - a Barca védője - egyik legjobb barátja.

Sergi Barjuán
Nos, ezek után mindenki azt gondol, amit akar, de egyáltalán nem biztos, hogy a barcelonai játékosok rosszat tettek azzal, hogy alig 24 órával a pályára lépés előtt szeretkezéssel múlatták az időt. Olaszországban - a történetet ugyanis már itt is figyelemmel kísérik - utána jártak a szex futballra tett hatásainak. Az eredmény: "A szexualitás egy nappal a mérkőzések ellőtt kifejezetten jó hatással van a játékos egészségére. Ellazít, növeli az állóképességet és nagyobb fizikai erőkifejtést tesz lehetővé. Mindemellett serkenti a kortison nevű hormon termelődését, mely a fizikai fáradtság legjobb ellenszere." - állítja egy professzor.

A szex tehát jó tesz a testmozgás előtt, azaz két dolog lehetséges: vagy nem történt semmi szombat éjszaka vagy a barca-játékosok nagyon rosszak az ágyban.

Persze az ehhez hasonló polémiák elkerülésére a lehető legjobb módszer: másnap nem szabad kikapni! Ráadásul nem az utolsótól! A Barcának pedig végképp nem...