Ágnes
-1 °C
2 °C

Király a Bundesliga legjobb tíz játékosa között

2003.01.08. 11:06
A német SportBild olvasóinak szavaztata alapján a Bundesliga őszi szezonjának legjobb játékosa a Bayern München középpályása Michael Ballack lett. Király Gábor az igen előkelő hetedik helyen végzett.
Király Gábor
Az elmúlt év végén a SportBild című lap megszavaztatta olvasóit, kikből álljon a német válogatottal jótékonysági meccset vívó idegenlégiósok csapata. A kapusposzton toronymagasan végzett az élen z egykori szombathelyi kapus, Király Gábor.

Ugyanez a lap, most arra volt kíváncsi, hogy olvasói kiket tartanak a legjobb játékosnak a Bundesliga jelenlegi mezőnyében. A szavazást a Bayern München és a német válogatott irányítója, a valóban legjobb jelenlegi német labdarúgó, Michael Ballack nyerte.

Mögötte a bajnoki tabellán is második helyen álló Dortmund irányítója a cseh Tomas Rosicky végzett, míg a dobogó harmadik fokára a brémai Ailton állhatott. Lisztes Krisztián csapattársa egyébként tizenhárom góljával vezeti a góllövőlistát.

Az első tíz sorrendje:
Michael Ballack (Bayern München) 30.3 %
Thomas Rosicky (Borussia Dortmund)16.25 %
Ailton (Werder Bremen)11.8 %
Kevin Kuranyi 8.8 %
Jörg Stiel 7.6 %
Fredi Bobic 6.1 %
Király Gábor (Hertha BSC) 5.2 %
Paul Freier 5.1 %
Sasa Ciric 4.9 %
Stefan Effenberg 4.0 %
A folytatásban több nemzetközileg is elismert támadó, például a veterán Bobic, és a bajnokság felfedezettjének kikiáltott Kurányi található, majd az egyetlen kapus, Király Gábor. A magyar válogatott kapusa olyan sztárokat alőzött meg, mint a macedón támadó Cirice, vagy a németek fenegyereke, Effenberg.

A szavazás végeredménye már csak azért is meglepő, mert egy másik lap, a Kicker sportmagazin szerint a Bundesliga játékosainak összesített osztályzatai szerint Király - igaz még így is a legjobb magyarként - a kapusok között csupán a tizennegyedik lett.