Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Szabics Imrét elküldték Grazból

2003.05.05. 20:50
Szabics ugyan szerdán két gólt szerzett első válogatott mérkőzésén, hétfőn mégis kirúgták a Sturm Graztól. Sőt, a hivatalos indoklás szerint éppen a válogatott szereplése miatt kell távoznia, mivel korábban sérültet jelentett.
Az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő Sturm Graz vezetői közölték Szabics Imrével, hogy keddtől nem tartanak igényt a játékára.

A 22 éves támadó - aki 1999 júniusa óta a klub futballistája - értetlenül áll a bejelentés előtt. "A hivatalos indok szerint azért bontanak velem szerződést, mert múlt szerdán kisebb sérülésem ellenére pályára léptem a válogatottban Luxemburg ellen, és ők ehhez nem járultak hozzá" - mondta az MTI érdeklődésére Szabics, aki ugyanakkor nem hiszi, hogy ez lenne a valódi ok, szerinte valami más van a háttérben.

Nürnberg is bizonytalan

A magyar légiós szerződése eredetileg júniusig szólt, s már hónapokkal ezelőtt megegyezett az 1. FC Nürnberggel, hogy a nyártól Németországban folytatja a pályafutását. Egyelőre még ez is bizonytalan, hiszen a csapat jelenleg utolsó előtti a tabellán, és a megállapodás értelmében ha kiesnek, nem vagyok köteles náluk játszani - tette hozzá a csatár. - Ha kútba esik ez a lehetőség, akkor más klub után nézek.

Szabics a múlt heti mérkőzésen debütált a válogatottban, és két gólt szerzett az 5-1-es magyar sikert hozó találkozón.

A Sturm Graz négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt ötödik helyen áll, de csupán egy pont választja el a már UEFA-kupa részvételt biztosító második helytől.