Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ezrek rótták le kegyeletüket Foé ravatalánál

2003.07.03. 20:08
Több ezer szurkoló, egykori játékostársak és sportvezetők, köztük Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke rótta le kegyeletét a Konföderációs Kupa elődöntője után elhunyt Marc-Vivien Foe ravatala előtt, a lyoni katedrálisban.
A kameruni futballista június 26-án, a Kolumbia elleni mérkőzés 73. percében esett össze, majd a találkozó után nem sokkal meghalt.

Foe koporsóját egy kameruni gospel-kórus énekének kíséretében helyezték a ravatalra, amely mellett felesége, Marie-Louise, illetve három gyermeke és több családtag is jelen volt, akárcsak a teljes kameruni válogatott, a középpályás egykori francia klubjainak, a Lensnak és az Olympique Lyonnak a képviselői, játékosai, köztük a csatár Sonny Anderson, aki Brazíliában töltött szabadságát megszakítva repült Lyonba. Az angol West Ham United és Manchester City küldöttségei Kevin Keegen vezetésével járultak az elhunyt játékos ravatalához.

Foe 1994-ben került a francia Lens csapatához, és részese volt a klub első, s eddig egyetlen, 1998-as bajnoki címének. A következő évben a West Ham Unitedhez került, majd Lyonban játszott, ahol 2001-ben Liga Kupát, egy évvel később újra bajnoki címet nyert. A legutóbbi idényben kölcsönjátékosként a Manchester Cityben szerepelt. Hatvanöt válogatott mérkőzésen lépett pályára, két világbajnokságon (1994, 2002) vett részt, és a válogatottal kétszer (2000, 2002) nyerte meg az Afrika Kupát.