Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tököli újra a Fradiban

2003.09.02. 14:30
Tököli Attila május vége óta kedden edzett először a Ferencvárossal. Bár a csatár - miután a botrányos Debrecen elleni meccset követően Fradisták verték meg - kijelentette, hogy külföldön játszik tovább, most mégis megváltoztatta elképzelését.
A 27 éves magyar válogatott csatár, Tököli Attila a botrányos Debrecen elleni bajnoki találkozó után jelentette be: elhagyja a Ferencvárost. Tököli azért döntött így, mert a bajnoki cím elvesztése után a szurkolók megtámadták és megverték a pályán. (Nem sokkal a történtek után határozott úgy a Liga fegyelmi bizottsága, hogy a játékost hat mérkőzésre eltiltják, mert az MTK elleni rangadón meglökte a játékvezetőt.)

Az Olympiakosz helyett a Fradiban

A játékos iránt több neves csapat is érdeklődött az átigazolási szezonban, a Ferencváros ügyvezetője, Szeiler József szerint az egyik legkomolyabb ajánlatot a BL-ben érdekelt görög Olympiakosz tette. (Détári Lajos is a pireuszi csapatnál folytatta pályáját a Frankfurt után.)

Szeiler a klub honlapján úgy érvelt, azért nem adták el a játékosukat, mert úgy vélik, hogy a nemzetközi kupában vele sikeresek lehetnek. "Attila megértette, hogy szükségünk van rá, és ha lassan is, de kezdi túltenni magát a megrázó történteken" - magyarázta az igazgató. Arról nem beszélt, hogy a kérők túlzottan drágának találták-e a százmilliós vételárat, vagy hajlandóak lettek volna azt is kifizetni.

A Nyíregyháza elleni kupameccsen akár már játszhat is

Így nem kizárható, hogy a bajnokság hetedik fordulójában - akkorra már lejár az eltiltása -, Tököli újra helyet kap Garami József csapatában, sőt már a szeptember 17-i Nyíregyháza elleni kupameccsen is ott lehet társaival.

A támadó így vélekedett a fordulatról: "számomra nem okoz lelki drámát, hogy a Ferencvárosban kell futballoznom. Jól éreztem magam itt egészen május végéig, és soha, egy pillanatig sem azonosítottam az engem bántalmazókat a valódi ferencvárosi szurkolókkal. Biztosan lesznek nehéz pillanataim az elkövetkező időszakban - ahogy mindannyiunknak és az egész csapatnak vannak -, hiszen május 30-án sok minden megváltozott. Erőt ad az a több mint háromezer levél, amit a mai napig őrzök, melyben a kisiskolástól a nyugdíjasig rengetegen vigasztaltak, és kérték, hogy folytassam tovább a Ferencvárosban."

Már csak a verekedőket nem büntették meg?

Azt is elmondta: eltökélt volt, sokáig úgy tervezte, hogy tényleg nem lép többet Magyarországon pályára, de nem lett más ember, mióta megváltoztatta szándékát. Nem tagadta, bántja, hogy mindenkit megbüntettek, csak azokat nem, akik őt és társait, illetve az ellenfél edzőjét, Szentes Lázárt megverték. Végezetül kiemelte, hogy a játékostársaitól rengeteg segítséget kapott a visszatéréshez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!