Krisztina
19 °C
25 °C

Nincs edzőváltás a Herthánál

2003.10.20. 20:22
A katasztrofális szezonkezdés ellenére egyelőre nem menesztik Huub Stevenst, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét - jelentette be Dieter Hoeness menedzser a vezetőség hétfőn megtartott ülését követő sajtótájékoztatón. A Hertha kilenc forduló után nyeretlen, és öt pontjával jelenleg az utolsó, tizennyolcadik helyet foglalja el a bajnokságban, a múlt héten az UEFA-Kupából is kiesett.
"Rendkívül balszerencsések vagyunk ebben az idényben. Szinte minden kifelé pattan a kapufáról, ráadásul csatáraink lába is rendszeresen megremeg a kapu előtt. A következő két bajnoki sorsdöntő lesz a csapat és a tréner szempontjából is, mivel a vezetők azt az ultimátumot szabták, hogy mindkettőt meg kell nyerni. Az esetleges következményekről viszont nem árultak el semmit" - mondta a fővárosiak válogatott magyar kapusa, Király Gábor.

A Rostock vagy a Wolfsburg buktathatja meg Stevenst

A Hertha szombaton a 16. Hansa Rostockhoz, míg november elsején a jelenleg 7. VfL Wolfsburg otthonába látogat, így két idegenbeli bajnokin kell eleget tennie a vezetőség követelésének.

Tavaly került a klubhoz a holland edző

Az ötvenedik születésnapját november 29-én ünneplő holland szakember tavaly júliusban került a berlini klubhoz - amelynek játékosa a középpályás Dárdai Pál is -, s az ambiciózus vezetők nagy célt tűztek ki elé, kiváló hazai és nemzetközi eredményeket, Bajnokok Ligája-szereplést vártak.

Ehhez képest az együttes a 2002-2003-as Bundesligában az 5. helyen végzett, ez csak az UEFA Kupa-induláshoz volt elég. Ott az 1. fordulóban a lengyel Groclin Grodzisk Wielkopolski 1-0-ás összesítéssel búcsúztatta a sztárokkal rendelkező német csapatot. A Hertha bajnoki szereplése döbbenetesen gyenge: 9 forduló alatt 5 döntetlen és 4 vereség, s a gólkülönbség: 7-17. Ezzel sereghajtó a gárda, szombaton hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől.