Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Lisztes: Bréma vagy Mallorca

2004.01.08. 16:00
Az őszi szezonban Szabics Imre mellett talán csak Lisztes Krisztián nyújtott értékelhető teljesítményt a Bundesliga magyarjai közül. A Bundesligát vezető Werder Bremen középpályásának teljesítménye felkeltette a spanyol Real Mallorca együttesének érdeklődését is. Lisztes ugyan hajlandó lenne maradni Brémában, de csak a jelenleginél jobb anyagi feltételek mellett.
A német Bundesliga őszi idényében a magyar légiósok közül Lisztes Krisztián bizonyult a legjobbnak. A listavezető brémaiak válogatott irányítója a középpályások között a 10. helyen végzett. A csapat vezetői szeretnék hosszabb távon együtt tartani az együttest, de a góllövőlistán élen álló brazil Ailton és a szerb Krisztaics már biztos, hogy az idény végén a Schalkéhoz igazol.

A magyar középpályás szerződése nyáron jár le, azonban már jelezték neki, szeretnék megtartani. Lisztes is hajlandó lenne maradni, de a jelenleginél jobb szerződési feltételekkel. A Bild című nagy példányszámú lap azonban úgy tudja, hogy a Real Mallorca érdeklődik a játékos iránt, s az újságnak Lisztes - a Bild szerint "sokatmondóan" - így nyilatkozott: "Mallorca szép sziget, sok német is él ott."

Az egykori Fradi-kedvenc a Werderrel január 12-én kilencnapos törökországi edzőtáborozásra utazik, s amint mondta, nem köti konkrét időponthoz, hogy mikor kellene előállnia a Brémának a kedvezőbb ajánlattal. Lisztes neve eddig az Udinese, a Parma és a Perugia csapatánál is felmerült. Az őszi szezon után a Brement a Bundesliga játékosai az idei bajnokság elsőszámú favoritjának tartják.