Auguszta
-4 °C
2 °C

A Feyenoord újra csábítja Babost

2004.01.15. 09:28
Kapcsolódó cikkek (1)
Ismét a holland labdarúgás egyik nagyágyúja, a Feyenoord akarja leigazolni Babos Gábort. A tizennégyszeres válogatott hálóőrt már többször hírbe hozták a rotterdami egylettel, a nagy különbség, hogy június végén lejár Babos szerződése a NAC Bredánál és szabadon igazolható lesz - vagyis csak vele kell majd megállapodni.
A Feyenoord-Babos Gábor kapcsolat újabb fejezetéhez érkezett azzal, hogy holland lapok kész tényként kezelik: a magyar válogatott második számú kapusa nyártól Rotterdamba költözik. A Nemzeti Sport cikke szerint a de Volkskraant és a Voetbal International is úgy tudja, a NAC Breda jelenlegi kapusa már októberben aláírta szerződését a 2002-es UEFA-kupa győzteshez.

Visszatérő hírbehozás

Az Index is beszámolt arról októberben, hogy a Feyenoord októberben valóban megkereste a kezét éppen akkor eltört hálóőrt. Babos nem zárkózott el a tárgyalásoktól, ráadásul világossá tette, az idény végén, szerződése lejártakor, távozik anyagi gondokkal küszködő klubjától.

A válogatott kapus és a rotterdami szárklub - amelynek hosszú éveken keresztül volt ünnepelt tagja Kiprich József - kapcsolata nem új keletű: a piros-fehérek 2001, Jerzy Dudek Liverpoolba való távozása óta csábítják a középcsapatnak számító Breda játékosát. Az érdeklődés pikantériája, hogy az Angliába szerződött lengyel válogatott korábban éppen egy másik magyar kapussal, Petry Zsolttal vívott nagy harcot a csapatba kerülésért, amelyből, sajnos, nem az egykori Videoton-, MTK-, Dunaferr-kapus jött ki jól.

A kapus szerint tervezet van, aláírás még nincs

A sportlapnak nyilatkozó Babos azt kategorikusan cáfolta, hogy már szerződést írt volna alá a rotterdamiakhoz, azt azonban megerősítette, hogy a kontraktus tervezetét már megkapta. "A menedzseremmel megtárgyalok mindent, majd február-márciusban eldől, hol folytatom a nyáron. Annyi száz százalék, hogy Bredából távozom" - nyilatkozta, hozzátéve vannak máshonnan is ajánlatai.

A Feyenoordnál Babosnak egy vetélytárssal kell majd megküzdenie: a jelenlegi első számú hálóőr, Patrick Lodewijks szerződése az idény végén lejár, és ha a magyar kapust megszerzik, a rotterdamiak minden bizonnyal nem hosszabbítanak vele. A másik hálóőr, Edwin Zoetebiert éppen akkor szerződtették le, amikor a Breda nemet mondott a kikötővárosiak korábbi ajánlatára, és a sportlap valószínűsíti, hogy ő lenne a második számú kapus.

Bárhová is távozik Babos a nagy vesztes a Breda lesz, amely most kaphatna utoljára pénzt a tavaly minden idők legjobb NAC-kapusának megválasztott játékosért. A brabantiak rendre olyan magasan állapították meg a korábbi MTK-játékos árát, hogy arra a Feyenoord többször nemet mondott.