Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Svéd blama Albániában

2004.02.19. 10:05
A szerdai barátságos labdarúgó-mérkőzéseken a magyar válogatott leendő világbajnoki selejtezőbeli ellenfeleinek egyike sem tudott nyerni. A legkínosabb kudarcot a svédek könyvelhették el az Albániában elszenvedett vereséggel. Nagy meglepetés a többi találkozón nem született, az olaszok nem bírtak a csehekkel, Belgium ellen góllal debütált Louis Saha a francia válogatottban, és gólnélküli döntetlenre voltak jók a brazilok az írek vendégeként.
A szerdai barátságos mérkőzések alkalmával világbajnoki selejtezőbeli ellenfelünk, Svédország szolgáltatta a legnagyobb meglepetést, Tiranában. A tartalékosan felálló skandinávok - hiányzott többek között Ibrahimovic, Mellberg, Ljungberg - Albánia ellen a vezetést is megszerezték a második félidő derekán, a hazaiak azonban kevesebb mint tíz perc alatt fordítani tudtak. A második találat huszonöt méteres szabadrúgásból született bombagól volt, és ezt követően az albánok még tizenegyest is hibáztak. Ezzel Haqns-Peter Briegel együttese kilenc mérkőzés óta veretlen hazai pályán.

Mindenki kikapott

Tekintse meg képeinket!
Nem jártak jobban a horvátok sem, akik szintén egy csoportban szerepelnek a szeptemberben rajtoló kvalifikációs során Lothar Matthäus együttesével. Az Európa-bajnoki résztvevő válogatott a vb-második Németország elleni spliti mérkőzés hajrájában egyenlíteni is tudott, de a végig jól védő Kahn hibájából született találatra még az utolsó percben érkezett válasz.

A vb-selejtezőkben ugyancsak a magyar válogatott ellenfele lesz Bulgária, amely ezúttal Görögország hosszú veretlenségi sorozatának továbbgyarapodásához asszisztálhatott. A hellének ezzel tizennégy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. Szerdán pályára lépett a leghátrább sorolt leendő ellenfelünk is; Máltának nem sikerült a hazai rendezésű torna megnyerése, mivel Fehéroroszországtól négygólos vereséget szenvedett.

Döntetlenek sorozatban

A francia együttesben sikerrel debütált a Manchester United friss szerzeménye, Louis Saha. A Trezeguet, Henry csatárkettős távollétében szerephez jutó támadó mindkét találatból kivetette a részét a Belgium elleni, brüsszeli összecsapáson. A négy évvel ezelőtti kontinenstorna másik döntőse, Olaszország nem bírt Palermóban a csehekkel. A mozgalmas és nagy iramot hozó első félidő után a csapatok némileg visszavettek az iramból, hogy a hajrában három perc alatt mindkét csapat újra betaláljon. A hazaiak első találata egy óriási keveredés után úgy született, hogy a labda a gólvonal előtt ácsorgó, pillanatokkal korábban kapufára célzó Vieri kezéről pattant be a hálóba.

Brazília Dublinban nem bírt az ír válogatottal, annak ellenére, hogy - különösen a második félidőben - Ronaldo igazán elemében volt. Gól nem született, noha Ronaldinho még a kapufát is eltalálta a hajrában.

Döntetlen hozott az angol válogatott lisszaboni vendégjátéka is. Előbb Beckham szabadrúgása után az újonc Ledley King volt eredményes, amire Pauleta válaszolt a Luis Figo századik válogatottságát hozó összecsapáson.

Szerdai barátságos mérkőzések
Spanyolország-Peru 2-1 (2-1)
G: Exteberria (31.),Baraja (33.), illetve Solano (21.)

Portugália-Anglia 1-1 (0-0)
G: Pauleta (69.), illetve King (47.)

Olaszország-Csehország 2-2 (1-1)
G: Vieri (14.), Di Natale (86.), illetve Stajner (42.), Rosicky (89.)

Horvátország-Németország 1-2 (0-1)
G: Neretljak (86.), illetve Klose (34.), Ramelow (90.)

Belgium-Franciaország 0-2 (0-1)
G: Govou (45+1.), Saha (76.)

Hollandia-Egyesült Államok 1-0 (0-0)
G: Robben (57.)

Marokkó-Svájc2-1 (0-0)
G: Ajeddou (78.), Aiajour (81.), illetve Frei (89.)

Albánia-Svédország 2-1 (0-0)
G: Skela (67.), Aliaj (75.), illetve Selakovic (50.)

Görögország-Bulgária 2-0 (1-0)
G.: Papadopulosz (26.), Vrizasz (60.)

Törökország-Dánia 0-1 (0-1)
G: Jörgensen (32.)

Írország-Brazília 0-0

Líbia-Ukrajna 1-1 (0-1)
Macedónia - Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)
Izrael-Azerbajdzsán 6-0 (3-0)
Lengyelország-Szlovénia 2-0 (1-0)
Wales-Skócia 4-0 (2-0)
Észak-Írország - Norvégia 1-4 (0-3)