Géza
-12 °C
-4 °C

Négy között az FTC a Magyar Kupában

2004.03.17. 14:33
A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Ferencváros csak az utolsó tíz percben tudta legyűrni a másodosztályú Bodajkot, végül 3-1-re nyerte a meccset. A Tuzsér-Bp. Honvéd meccs 0-3-mal ért véget, így az elődöntőben akár FTC-Honvéd rangadó is következhet. A másik két negyeddöntőt, a ZTE-Videoton és a Vasas-Sopron találkozót szerdán ötkor, illetve fél hatkor rendezik.
A Magyar Kupa negyeddöntőjében szerdán kora délután Bodajk (NB I/B)-FTC és Tuzsér (NB III)-Bp. Honvéd (NB I/B) meccseket rendeztek.

A Ferencvárosnak csak nehezen sikerült legyűrnie a másodosztályú együttest, a nyolcvanadik percig egy-egy volt az állás, ám akkor Penksa lőtt egy kissé szerencsés, Gera pedig fejelt egy gólt, ami a pestiek továbbjutását jelentette.

Mivel a Honvéd biztosan nyert 3-0-ra Tuzséron, a kupa egyik elődöntőjében FTC-Bp. Honvéd rangadó is következhet, a párosításokat csütörtökön készítik el.

A meccs előtt a cserepek hullottak

A Magyar Kupa negyeddöntőjében az a csapat volt a Ferencváros ellenfele, amely az MTK fiókcsapata és korábban a Pécset és a Győrt is kiverte az idei sorozatból. A pálya körül - helyszíni tudósítónk becslése szerint - háromezren lehettek, kint volt a falu apraja-nagyja, a stadion két lelátója csurig telt. Akinek nem jutott hely, az a közeli Kálvária-dombról nézte a meccset, onnét is remek kilátás nyílott a pályára. Sőt, néhány szerencsésnek ki sem kell mennie a házából, a pálya ugyanis közvetlenül a lakóházak mellett, egy töltésen található. Maruius Sasu a bemelegítésnél le is rúgott néhány cserepet, de a labda szerencsére nem veszett oda, hanem visszapattant a gyepre.

Gera gólt lőtt

Kezdetben a Fradi erölködött, a helyiek állták a nem túl veszélyes rohamokat. A vendégcsapat közel fél óra után megszerezte a vezetést. Vukmir a 28. percben először futott föl a jobb szélen, majd laposan középre gurított, az érkező Sasu elé. A ferencvárosi csatár még átesett a labdán, de az utána érkező Gera becsúszva a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

A pesti csapatnak nem sokkal a gól előtt már cserélnie kellett, Gyepes egy szerelés után sántikálva, a térdét fogva ment le a pályáról. Botis jött be a helyére. A zöld-fehér szurkolók egy kicsit mégis megkönyebbülhettek, mert a közel másfél évig sérült Gyepesnek nem a műtött, hanem az eddig egészséges térdét kell ápolni.

Pálfi egyenlített

Öt perccel a szünet előtt egyenlített a Bodajk. Egy előre vágott labdát Pálfi kezelt le a Fradi tizenhatosa előtt, becsapta Botist, majd a hálóba rúgta a labdát. A lövés egy védő lábán megpattanva jutott a kapuba. (1-1) A gól után újra a Fradi birtokolta többet a labdát, de fölénye az igen alacsony színvonalú első félidőben nem volt jelentős, futballhoz kevésbé értő szemlélő nem tudta volna kitalálni, melyik az első és melyik a másodosztályú csapat.

A második félidő gyengébb volt

A második félidő első tíz percében semmi jelentős esemény nem történt, egyik csapat sem hagyott ki helyzetet. A szünet után Ábrahám játékvezető feltételezett sérülése a legnagyobb esemény.

Hiányzott a játék Bodajkon és a hazaiak talán már a hosszabbításra készülődtek. Döntetlen esetén ugyanis ráadás következik, majd a büntetők, ha kell.

Penksa szerencsés gólt lőtt

A vendéglátók terve meghiúsult, mert a Fradi ismét vezetést szerzett. Egy keresztbe lőtt labda átcsúszott a bodajki védők lába alatt, Penksához pattant, aki lekezelte, majd a bal sarokba lőtt. (1-2) Tíz perc volt ekkor még a lefújásig. És gyorsan biztossá vált, hogy nem lesz hosszabbítás: Gera öt perccel a vége előtt gólt fejelt. Lipcsei szögletét bólintotta a kapuba. (1-3)

Ábrahám véget vetett a meccsnek, a Ferencváros 3-1-re verte a Bodajkot, és bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Jegyzőkönyv
Bodajk-Ferencváros 1-3 (1-1)

G: Pálfi 40. perc, ill. Gera 28., 85. Penksa 80.

Bodajk: Fülöp- Miklósvári, Lipcsei R., Balogh, Pollák- Bori, Zsidai, Urbán, Kanta J. (Pál 87.)- Kanta Sz., Pálfi

FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes (Botis 18.)- Kriston (Rósa 46.), Lipcsei, Kapic, Leandro (Kiss Gy. 46.)- Gera, Sasu, Penksa