Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Liu Shaoang
ma 11:45
Liu Shaoang
Rövidpályás gyorskorcsolya

Harmincmilliós prémiumért játszanak Lisztesék

2004.03.25. 13:35
A német futball válsága ellenére Brémában nem csökkentették a győzelmi prémiumot. Egy siker négyezer-ötszáz eurót ér, a bajnoki címért száztízezret is (huszonnyolcmillió forintot) kaphatnak fejenként Lisztesék. Nem kizárt, hogy a magyar válogatott középpályása meghosszabbítja szezon végén lejáró szerződését a bajnokság fő esélyesénél.
Németországban a csapatok vezetői és az újságok is biztosra veszik, hogy a Bundesligát tizenegy ponttal vezető Werder Bremen tizenegy év után újra megnyeri a bajnokságot. Lisztes csapata mindössze kétszer kapott ki a szezonban, de a hétvégén sem néz könnyű meccs elé a Stuttgart otthonában. (Ősszel kikaptak tőlük.)

Több mint egymillió forintot ér egy győzelem

A brémaiak nem csak a pályán, az üzletmenetben is élen járnak. A német futballra általánosságban jellemző a recesszió mellett ebben az évben a tv-közvetítésekből is kevesebb bevételhez jutnak a csapatok. Így a Dortmundnál már tavaly kilátásba helyezték a fizetések csökkentését, a Bayernnél a héten merült fel ez, a játékosok körében korántsem népszerű elképzelés. Lisztes Krisztián csapatánál viszont nem csökkentették a pontprémiumokat.

A legnagyobb német bulvárlap, a Bild kiderítette, egy pontért ezerötszáz eurót kapnak a játékosok, vagyis a győzelem ennek megfelelően négyezer-ötszáz eurót (1,1 millió forint) ér. Mivel jelenleg 61 pontot gyűjtött a Bundesligában a társulat a szezon végére könnyen elképzelhető, hogy 75 egység áll majd az egyesület neve mellett.

Ha sikeresek a játékosok, akkor meg kell fizetni őket

Ebből adódóan száztízezer eurót, vagyis huszonnyolcmillió forintot kasszírozhatnak a valamennyi mérkőzésen pályára lépő játékosok. (A kupadöntőért 1,8 millió euró gazdagítja az egyesület kasszáját.)A menedzser, a csapat korábbi klasszis csatára, Klaus Allofs úgy vélekedik, hogyha a játékosai sikeresek, akkor nekik kötelességük azt bőségesen honorálni.

Az újság egyébként megdicséri a négyfős csapattanácsot, amelyik elérte idény közben azt a klub vezetésénél, hogy a tavalyi szezon díjazásai érvényben maradjanak. A csapattanácsnak egyedüli légiósként tagja Lisztes Krisztián is. (Reinke, Baumann és Ernst van még a testületben.)

Lisztes mégis marad?

Lisztessel kapcsolatos hír még, hogy várhatóan napokon belül újra tárgyal a Werder vezetésével szerződése meghosszabbításáról. Korábban úgy tűnt, a felek nem tudnak megegyezni, de a jelenlegi állás szerint nem elképzelhetetlen, hogy a válogatott középpályás mégis marad a Weser partján. Korábban spanyol kérőkről - Mallorca, Levante - lehetett hallani, de úgy tudni, az olasz Perugia és a Sampdoria is szívesen látná soraiban a játékost.