Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A fővárosban ma még van jegy a magyar-brazilra

2004.04.15. 12:56
Vidéken már elfogytak a jegyek a magyar-brazil barátságosra, a fővárosban már csak 6500 forintos jegyeket lehet kapni. A jegyvásárlók elégedetlenek, amiért az oldallelátókra egyáltalán nem lehetett jegyet venni, az MLSZ ígéri, jövő héttől a felső karéjra is lesznek drága helyek.
Délelőtt már csak Budapesten lehetett jegyet vásárolni a barátságos április 28-i Magyarország-Brazília mérkőzésre, a fővárosban is csak 6 500 forintos jegyek kaphatók még. Az ennél olcsóbb 2 000, illetve 3 500 forintos jegyek elkeltek, az oldallelátókra kapható 8 500 és 10 000 forintos jegyeket az MLSZ adta el.

Sorban állók a Népstadionnál
fotó: Index
A stadion felső karéjának alsó részére - a szakhatósági engedély megkésett kiadása miatt - várhatóan jövő szerdától lehet majd a három felső árkategóriába tartozó jegyet kapni - tájékoztatta az Indexet a Népstadion jegypénztára.

Nincs választék, sem felvilágosítás

A stadionnál délelőtt, a hotel felőli jegypénztárak előtt három-négyszázan álltak sorba, az első vásárlók már éjjel egy óra körül megérkeztek. "Én háromnegyed ötkor érkeztem, akkor tizenöten voltunk. 6 500 forintos jegyet kaptam az A szektorba, ami elég rossz hely, de más jegy nem volt" - számol be az egyik vásárló, aki fél tizenegy körül jutott a belépőhöz.

A sorban állók legnagyobb problémája az, hogy a pénztáraknál nincs kiírva semmi információ a jegyek áráról, és arról sem, hogy melyik szektorba lehet az adott pénztárban jegyet vásárolni. Általában csak a három-négy órás sorbanállás után, a kasszánál derül ki, hogy nincs választék.

A jegypénztár munkatársa ezzel kapcsolatban elmondta, a jegyek, amikről maguk sem tudták, hova szólnak majd, hajnali négy órakor érkeztek meg hozzájuk, és nem jutott idejük a feldolgozás és a szétosztás mellett másra.

Szerdától lehet jó helyeket szerezni

Megszerzett belépők
fotó: Index
A 8 500 és 10 000 forintos oldallelátókra szóló helyeket az MLSZ a megyei szervezeteknek, illetve a labdarúgó csapatoknak adta el, és még ott sem jutott mindenkinek. Annak, aki jobb helyet szeretne magának, még jövő héten lehet esélye a drágább jegyekből vásárolni, ezekből kerül piaci forgalomba is - tudtuk meg a Szövetség szervezőirodáján.

"Remélem kapunk belőlük, mert különben szétszednek minket" - kommentálta értesülésünket a jegypénztár munkatársa. A Népstadionnál egyébként már csak az A, B, C, D és E szektorokba lehet jegyet kapni 6 500 forintért, ezekből még valószínűleg holnapra is marad (az ugyanitt árult 2 000 és 3 500 forintos jegyek elfogytak), az országos terjesztést végző IBUSZ vidéki irodáiban már elfogyott minden jegy, a fővárosban, az Oktogonnál délután egy órakor még volt - értesült az Index. Az MLSZ honlapján szereplő más jegyirodákban nem árulnak belépőket a meccsre.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft