Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Maradona szíve 'elpusztíthatalan'

2004.04.22. 13:20
A drogtúladagolás miatt infarktussal vasárnap kórházba került volt világklasszis futballista, Diego Maradona túl van az életveszélyen, háziorvosa szerint a szíve "szinte mindent elbír", így hamarosan megkezdheti a rehabilitációt.
"Maradona már nincs kritikus állapotban, túl van az életveszélyen" - jelentette ki a világsztár személyi doktora, Alfredo Cahé magyar idő szerint csütörtök dél körül, Buenos Airesben.

"Összeroppanthatatlan"

A 43 éves volt szuperklasszis futballistát szívinfarktussal szállították kórházba még vasárnap este, és ezidáig - bár állapotát stabilnak mondták - élet és halál között lebegett.

Maradona továbbra is mesterséges kómában van, lélegeztetőgépre kapcsolva, de orvosa szerint hetvenkét órán belül már önállóan is képes lesz levegőt venni.

"Maradona szervezete rettentően erős, a szíve összeroppanthatatlan, szinte mindent kibír. Biztos vagyok benne, hogy három nap múlva levehetik a lélegeztetőgépről is" - nyilatkozta továbbá Cahé.

Örökre kábítószeres maradhat

Az 1986-ban világbajnok játékos rosszullétét kokaintúladagolás okozta, a kórházban levett vizeletében 900 miligramm kábítószert mutattak ki, ami minden átlagos embert megölt volna. Argentína nemzeti hőse az utóbbi húsz évben már annyira hozzászokott a droghoz, hogy szervezete még a halálos dózist is túlélte.

Felépülése valószínűleg lassú, ám teljes lesz, viszont az orvosok kétlik, hogy valaha is le tud majd szokni a kábítószerről.