Géza
-11 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

FTC-Honvéd (NB I B) 3-1 (1-0)

2004.05.05. 17:44
A Ferencváros meggyőző játékkal nyerte meg a Magyar Kupa Puskás-stadionbeli döntőjét. A zöld fehérek a 36. perctől kezdve vezettek, a Honvéd 2-0-nál szépített.
A Ferencváros meggyőző játékkal nyerte meg a Magyar Kupa szerdai, Puskás-stadionbeli döntőjét. A zöld-fehérek ellenfele a másodosztályú Honvéd volt.

A meccs első perceitől kezdve az FTC játszott fölényben - a Honvéd csak kontrákkal próbálkozott -, és a 36. percben Tököli gurításával meg is szerezte a vezetést az NB I-es gárda (1-0). A szünet után még nagyobbá vált Geráék fölénye, és épp a támadó fejelte Molnár kapujába a második gólt a 68. percben (2-0).

Nem sokkal később szintén egy fejesgóllal szépített a Honvéd, Bábik a 72. percben talált a kapuba (2-1). Az egyenlítés helyett viszont a kupagyőzelem bebiztosítása következett, a befejezés előtt Sowunmi lőtt közelről a hálóba (3-1).

FTC-Honvéd 3-1 (1-0)

g: Tököli 36', Gera 68', Sowunmi 86', ill. Bábik 72'
Ferencváros:
Szûcs - Vukmir, Dragóner, Botis (Gyepes 87'), Kiss Gy. (Szkukalek 41', Sowunmi 83') - Rósa, Lipcsei, Kapic, Leandro - Tököli, Gera
Bp. Honvéd:
Molnár L.- Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács Z. - Dobos (Bonchis 37'), Vadócz, Horky, Vén (Hamar 56') - Drobnjak (Borgulya 67'), Horváth P.

Az FTC-Honvéd Magyar Kupa-döntő percről percre

A Puskás-stadionban rendezett mérkőzés kezdőrúgását Nagy Béla, a Ferencváros krónikása, Nagy Béla végezte el. Nem volt egyszerű feladata, ugyanis a szél folyton elfújta a labdát, amit végül Tököli Attilának, a Fradi csatárának kellett lábujjheggyel megtartania.

1-10. perc

Az FTC tiszta fehér, a Honvéd teljesen fekete mezben játszik. A meccset a Fradi kezdte, és az első akciót is ők vezették, de nem lett belőle veszélyhelyzet. Nem sokkal később egy kispesti szabdrúgás szállt alig mellé, majd a fradisok reklamáltak tizenegyest Tököli buktatásáért.

A nézőtéren 3000-4000 ember van, a meccs első tíz perce magyar találkozókhoz képest kifejezetten élvezetes volt. A Fradi támadott többet, a Honvéd kontrára játszott.

10-20. perc

A Honvédból Vén lőtt messziről, a labda Szűcs előtt felpattant, de a kapus szögletre mentett. Percek múlva Kiss vehette volna be a Honvéd kapiuját, de közelről fölé lőtt, majd Gera passza után Lipcsei próbálkozott 25 méterről - centikkel a léc fölé. Utána Tököli emlet fölé két szép cselt követően, majd az után, hogy egy csellel két védőt játszott át, Gera lépett volna ki, de lerántották. Bede játékvezető nem látott szabálytalanságot.

20-30. perc

Ez a periódus a Honvédé volt, az FTC kissé visszaesett. A feketék remek kontrákkal próbálkoztak, egyszer szabadrúgást kaptak, amely után bárki gólt lőhetett volna a kapu közeléből, de végül egy fradis hátvéd felszabadított. A következő akció Horky távoli lövésével végződött, Szűcs csak másodszorra tudta megfogni a labdát.

30-45. perc

A 36. percben az FTC megszerezte a vezetést. Lipcsei remek labdával ugratta ki Tökölit, aki jó ütemben gurított el a kimozduló kípus mellett (1-0). A félidő végéig két cserén kívül más nem történt.

A második félidő öt perc késéssel kezdődött el.

45-60. perc

A második félidőben eddig csak a Fradinak volt helyzete. Előbb Szkukalek csapott le egy rossz kapuskirúgásra, majd egy kényszerítő utáni lövését Molnár hárította. Percek múlva Leandro lőtt harminc méterről, centikkel mellé. A Honvéd teljesen beszorult.

60-70. perc

Folytatódott a Ferencváros fölénye, és a zöld-fehérek a 68. percben megszerezték a második góljukat is: Lipcsei szögletét Gera fejelte a kapuba (2-0).

70-80. perc

Szépített a Honvéd. Borgulya beívelt szabadrúgását Bábik fejelte közelről a kapuba (2-1). Pontos csúsztatás volt, Szűcs nem védhette.

80-90. perc

A Honvéd feltámadása meghiúsult, ugyanis Lipcsei újabb szöglete után Gera ismét fejelt, és a kapusról kipattanó labdát Sowunmi a 86. percben estében a hálóba vágta (3-1). A Ferencváros megnyerte a Magyar Kupát.