Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A Valencia nyerte az UEFA-kupát

2004.05.19. 23:35
A Valencia nyerte az UEFA-kupát. A spanyolok a göteborgi döntőben, közepes színvonalú meccsen 2-0-ra verték a Marseille csapatát. A találkozó legjobbja Mista, legrosszabbja a szünet előtt nem sokkal kiállított Fabien Barthez volt.
A Valencia nyerte az UEFA-kupát. A spanyolok szerda este, a göteborgi döntőben, közepes színvonalú meccsen 2-0-ra verték a Marseille csapatát.

Beye és Barthez is nagyot hibázott

A franciák az első félidőben jobban játszottak, ám annak végén Beye, majd Barthez is óriási hibázott. Az afrikai hátvéd alá futott egy jobb oldali beadásnak, amit így Mista mellel maga elé tehetett, sőt már a kapus mellett is eltolta azt, amikor a portás mindkét lábát elrúgta.

A bíró Pierluigi Collina jogosan büntetőt ítélt és kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó Barthezt.

A tizenegyest Vicente magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba, a cserekapus Gavanon a másik oldalra vetődött (1-0).

Mista klasszisgólt lőtt

A szünetben egy pályára futó meztelen férfi volt a legnagyobb látványosság, majd ismét a futballra figyelhetett a közönség. A Valencia, mivel vezetett, igyekezett lassítani a játékot, de még így is - jó fél órával a vége előtt - egy remek kontra végén Mista megduplázhatta az előnyt.

A fiatal csatárt Vicente játszotta meg egy tökéletes íveléssel, az mellel ügyesen átvette a labdát, majd egy pattanás után bal külsővel - gyönyörűen - a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

A Valencia idei második trófeáját nyerte

A hátra lévő időben a Valencia uralta a játékot, a marseille-iek közül valójában csak a gólkirály Drogba hajtott, így esélyük sem volt az egyenlítésre.

A Valencia 1962 és 1963 után harmadszor nyerte me az UEFA-kupát, amellyel kettőre növelte idei trófeáinak számát. A spanyol bajnokságot már másfél hete megszerezte Rafael Benítez gárdája.

A spanyol csapatból Amadeo Carboni, az olasz légiós ráadásul még egy rekordot is fölállított: 39 évesen és 45 naposan még senki nem szerepelt európai kupa-győztes csapatban. A balhátvédnek viszont biztosan nem ez volt az utolsó meccse, hiszen néhány hete újabb két évre szóló szerződést írt alá a Valenciával.

UEFA Kupa, döntő
FC Valencia (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (1-0)
Göteborg, 43 ezer néző, v: Collina (olasz)
gólszerzők: Vicente (45+2., 11-esből), Mista (58.)
kiállítva: Barthez (45+1.)