Ödön
2 °C
11 °C

Az FTC vezetősége eltávolította Pintért

2004.07.01. 23:56
Pintér Attila, az FTC bajnok labdarúgó-csapatának edzője nem fogadta el a 2007-ig érvényes szerződésének hat pontban megfogalmazott szakmai és morális változtatásait, ezért Furulyás János klubelnök felmondott neki.
Pintér Attila, a Ferencváros vezetőedzője nem fogadta el a 2007 nyaráig szóló szerződésének szigorítását, ezért Furulyás János klubelnök kettejük késő esti tárgyalása után átadta a trénernek azt a rendkívüli felmondást, melyet az egyesületet működtető részvénytársaság igazgatósága kedden fogadott el.

Pintér péntek délután tájékoztat

Ezt a klub hivatalos honlapja közölte. Az MTI-nek Pintér a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

"Most nem nyilatkozok az üggyel kapcsolatban, de a Monte Christo étteremben és szállodában péntek 14 órakor tartandó sajtótájékoztatón a média rendelkezésére állok, és ott minden kérdésre válaszolok" - mondta a távirati irodának a tréner. Annyi azért kiderült, hogy Pintér nem ért egyet a felmondással, de átvette azt.

Nem szoktam simogatni a játékosokat

Az FTC Rt. sportigazgatója, Tepszics Ignác pénteken reggel írásban is közli - ez megis történt - a gyakorlatilag már eltávolított szakemberrel, hogy felmenti az edzői feladatok végzése alól, így a csapat felkészítését az elkövetkező napokban az eddigi pályaedző, Keller József irányítja. Pintér ennek ellenére úgy nyilatkozott a Nap-keltében, hogy péntek reggel úgy készül az edzésre, mint bármikor máskor. Az új edző kilétéről az FTC Rt. igazgatósága rövid időn belül dönt.

A menesztett szakvezető a műsorban elmondta még: érzése szerint nincs rosszban a játékosaival, erre utaló jeleket a csütörtöki edzésen sem tapasztalt, mégha közülük tizenketten nem kívánnak vele együttműködni. "Nem irodalomtanárnak hoztak ide, de előre tudták, milyen a habitusom, hogy nem simogatni szoktam a játékosokat, és megkövetelem tőlük, hogy profi módon éljenek, mert a közönség eredményes csapatot akar látni" - jelentette ki.

Harmincmilliós is lehet a végkielégítés

Az őt szerződtető Furulyás János következetességéről nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban elárulta, két játékos - Dragóner, Tököli - edzőtárborbeli jelenlétét kérték rajta számon a június végi edzőtáborban. Az ő nevezésükre nem volt hajlandó az edző, mert mint mondta: "rajtunk röhögött volna az ország, ha magammal viszek egy olyan játékost, aki már az újságok szerint nem is a mi futballistánk."

Pintér ügyvédje, dr. Papp Gábor kártérítési pert helyezett kilátásba. A Blikk információi szerint akár 30 millió forintot is fizethet a Fradi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?