István, Vajk
17 °C
34 °C

Az FTC vezetősége eltávolította Pintért

2004.07.01. 23:56
Pintér Attila, az FTC bajnok labdarúgó-csapatának edzője nem fogadta el a 2007-ig érvényes szerződésének hat pontban megfogalmazott szakmai és morális változtatásait, ezért Furulyás János klubelnök felmondott neki.
Pintér Attila, a Ferencváros vezetőedzője nem fogadta el a 2007 nyaráig szóló szerződésének szigorítását, ezért Furulyás János klubelnök kettejük késő esti tárgyalása után átadta a trénernek azt a rendkívüli felmondást, melyet az egyesületet működtető részvénytársaság igazgatósága kedden fogadott el.

Pintér péntek délután tájékoztat

Ezt a klub hivatalos honlapja közölte. Az MTI-nek Pintér a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

"Most nem nyilatkozok az üggyel kapcsolatban, de a Monte Christo étteremben és szállodában péntek 14 órakor tartandó sajtótájékoztatón a média rendelkezésére állok, és ott minden kérdésre válaszolok" - mondta a távirati irodának a tréner. Annyi azért kiderült, hogy Pintér nem ért egyet a felmondással, de átvette azt.

Nem szoktam simogatni a játékosokat

Az FTC Rt. sportigazgatója, Tepszics Ignác pénteken reggel írásban is közli - ez megis történt - a gyakorlatilag már eltávolított szakemberrel, hogy felmenti az edzői feladatok végzése alól, így a csapat felkészítését az elkövetkező napokban az eddigi pályaedző, Keller József irányítja. Pintér ennek ellenére úgy nyilatkozott a Nap-keltében, hogy péntek reggel úgy készül az edzésre, mint bármikor máskor. Az új edző kilétéről az FTC Rt. igazgatósága rövid időn belül dönt.

A menesztett szakvezető a műsorban elmondta még: érzése szerint nincs rosszban a játékosaival, erre utaló jeleket a csütörtöki edzésen sem tapasztalt, mégha közülük tizenketten nem kívánnak vele együttműködni. "Nem irodalomtanárnak hoztak ide, de előre tudták, milyen a habitusom, hogy nem simogatni szoktam a játékosokat, és megkövetelem tőlük, hogy profi módon éljenek, mert a közönség eredményes csapatot akar látni" - jelentette ki.

Harmincmilliós is lehet a végkielégítés

Az őt szerződtető Furulyás János következetességéről nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban elárulta, két játékos - Dragóner, Tököli - edzőtárborbeli jelenlétét kérték rajta számon a június végi edzőtáborban. Az ő nevezésükre nem volt hajlandó az edző, mert mint mondta: "rajtunk röhögött volna az ország, ha magammal viszek egy olyan játékost, aki már az újságok szerint nem is a mi futballistánk."

Pintér ügyvédje, dr. Papp Gábor kártérítési pert helyezett kilátásba. A Blikk információi szerint akár 30 millió forintot is fizethet a Fradi.