Gusztáv
3 °C
6 °C

Rómában megsebesítették a bírót

2004.09.15. 23:07
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján Rómában az AS Roma-Dynamo Kijev meccset rendezték, de az nem fejeződhetett be, mert a szünetben, az öltözőbe menet egy éles tárggyal, valószínűleg egy öngyújtóval, esetleg fémpénzzel fejen dobták Anders Frisk játékvezetőt. A mérkőzést azonnal, 0-1-es állásnál félbeszakították, a következményekről csütörtökön dönt az UEFA fegyelmi bizottsága.
Szerdán az első forduló második játéknapját tartották a 2004-2005-ös labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nyolc meccset játszottak, ám csak hét tartott kilencven percen át, ugyanis a Roma-Dynamo Kijev meccs a szünetben félbeszakadt.

A találkozót 0-1-es állásnál felfüggesztették, miután Anders Frisk játékvezetőt az első játékrész lefújása után az öltözőbe menet megdobták egy éles fémtárggyal, öngyújtóval, esetleg fémpénzzel. A bíró fején vérző seb keletkezett, amit a helyszínen lévő orvosok azonnal elláttak. Ezt követően már sem a játékvezető, sem a játékosok nem jelentek meg a stadionban.

Mexés butaságával kezdődött a balhé

A Roma huligánjai valószínűleg azért támadtak Friskre, mert pillanatokkal a lefújás után kiállította csapatuk középhátvédjét, Phillipe Mexést. A televíziós felvételeken látható, amint a védő - ok nélkül - Verpakovskist meglöki, majd belerúg. A piroslap ezek után abszolút jogosnak tűnt.

A félbeszakított találkozónak és a dobálásnak természetesen lesznek következményei, a Gazzetta dello Sport honlapja szerint az Olimpico-stadionban a Roma egy ideig nem játszhat BL-meccset, a szerdai találkozó három pontját pedig a Dynamo kapja, nagyobb gólkülönbséggel.

Hivatalos döntés csütörtökön várható

Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) a saját honlapján jó egy órával később már jelezte, a fegyelmi bizottság csütörtökön összeül, és a Roma sorsáról huszonnégy órán belül döntenek.

A meccs egyetlen 'valódi' gólját Gavrancsics szerezte távoli szabadrúgásból a 29. percben.

Frisknek egyébként már 2002-ből is lehetnek rossz emlékei a Stadio Olimpicóból, ő fújta ugyanis azt a Roma-Galatasaray meccset, amely tömegverekedéssel végződött. Akkor a lefújás után a hazai és a vendégjátékosok a meccset követően, szintén az öltözőbe menet kaptak össze. Az eset után Francesco Tottit három, Limát és Fabio Capelló edzőt két-két, míg Gabriel Batistutát egy meccsről tiltották el első fokon, majd a fellebbezést követően az összes büntetést egy találkozóra csökkentették.

AS Roma (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) - a Kijev 1-0-ás félidei vezetésénél félbeszakadt

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!