Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rómában megsebesítették a bírót

2004.09.15. 23:07
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján Rómában az AS Roma-Dynamo Kijev meccset rendezték, de az nem fejeződhetett be, mert a szünetben, az öltözőbe menet egy éles tárggyal, valószínűleg egy öngyújtóval, esetleg fémpénzzel fejen dobták Anders Frisk játékvezetőt. A mérkőzést azonnal, 0-1-es állásnál félbeszakították, a következményekről csütörtökön dönt az UEFA fegyelmi bizottsága.
Szerdán az első forduló második játéknapját tartották a 2004-2005-ös labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nyolc meccset játszottak, ám csak hét tartott kilencven percen át, ugyanis a Roma-Dynamo Kijev meccs a szünetben félbeszakadt.

A találkozót 0-1-es állásnál felfüggesztették, miután Anders Frisk játékvezetőt az első játékrész lefújása után az öltözőbe menet megdobták egy éles fémtárggyal, öngyújtóval, esetleg fémpénzzel. A bíró fején vérző seb keletkezett, amit a helyszínen lévő orvosok azonnal elláttak. Ezt követően már sem a játékvezető, sem a játékosok nem jelentek meg a stadionban.

Mexés butaságával kezdődött a balhé

A Roma huligánjai valószínűleg azért támadtak Friskre, mert pillanatokkal a lefújás után kiállította csapatuk középhátvédjét, Phillipe Mexést. A televíziós felvételeken látható, amint a védő - ok nélkül - Verpakovskist meglöki, majd belerúg. A piroslap ezek után abszolút jogosnak tűnt.

A félbeszakított találkozónak és a dobálásnak természetesen lesznek következményei, a Gazzetta dello Sport honlapja szerint az Olimpico-stadionban a Roma egy ideig nem játszhat BL-meccset, a szerdai találkozó három pontját pedig a Dynamo kapja, nagyobb gólkülönbséggel.

Hivatalos döntés csütörtökön várható

Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) a saját honlapján jó egy órával később már jelezte, a fegyelmi bizottság csütörtökön összeül, és a Roma sorsáról huszonnégy órán belül döntenek.

A meccs egyetlen 'valódi' gólját Gavrancsics szerezte távoli szabadrúgásból a 29. percben.

Frisknek egyébként már 2002-ből is lehetnek rossz emlékei a Stadio Olimpicóból, ő fújta ugyanis azt a Roma-Galatasaray meccset, amely tömegverekedéssel végződött. Akkor a lefújás után a hazai és a vendégjátékosok a meccset követően, szintén az öltözőbe menet kaptak össze. Az eset után Francesco Tottit három, Limát és Fabio Capelló edzőt két-két, míg Gabriel Batistutát egy meccsről tiltották el első fokon, majd a fellebbezést követően az összes büntetést egy találkozóra csökkentették.

AS Roma (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) - a Kijev 1-0-ás félidei vezetésénél félbeszakadt