Tekla
9 °C
20 °C

A Fradi önmagában, az Újpest a csodában bízhat

2004.09.17. 13:23
Az UEFA-kupa első fordulójában a legjobb negyven közé kerülés a tét. A két magyar együttes közül az első összecsapások után a Ferencváros tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra, hiszen Lipcseiék értékes 1-1-es döntetlent játszottak az angol Millwall otthonában, míg az Újpest hazai környezetben kapott ki a német Stuttgharttól.
A Ferencváros az angol másodosztályban szereplő Millwall otthonában ért el komoly reményekre feljogosító döntetlent. Ami igazán jó hír a fradisták számára, hogy idegenben is sikerült gól szerezniük, így már egy gólnélküli döntetlennel is a zöld-fehérek juthatnak a csoportkörbe.

A Fradi hazai pályán biztosíthatja be a továbbjutást

Ebben bízik László Csaba vezetőedző is, aki a klub honlapján nyilatkozott: "Természetesen jó lett volna nyerni, de így sem kell elégedetlenkednünk, hiszen a továbbjutás szempontjából az 1-1 nem rossz eredmény" - mondta.

"A Millwallhoz hasonló csapatok legyõzéséhez, elsõsorban mentálisan kell rengeteget fejlõdnünk. Összességében gratulálok a csapatnak, hiszen Angliában életben tartották a reményt a továbbjutáshoz, és otthon saját közönségünk elõtt dõl el, hogy sikerül-e az, amit elterveztünk. A csapat nevében is szeretném megköszönni a szurkolók segítségét, akik ide is elkísértek."

Ami itthon elég, az máshol kevés

Az Újpest a selejtezőben kettős győzelemmel búcsúztatta a svájci Servette együttesét, majd a folytatásban a Bundesliga jelenlegi éllovasa, a VfB Stuttgart jutott Mészöly Géza együttesének. A Megyeri úti találkozón aztán kiderült, hogy ami itthon elég ahhoz, hogy egy csapat április óta ne kapjon ki, az a nemzetközi porondon nagyon kevés.

Az Újpest itthon többször is kitűnik gyors kombinatív játékával, de egy más sebességű játék folyamán, jelen esetben a svábok ellen, ebből édes keveset tudott megvalósítani. A német együttes végig többet birtokolta a labdát és sokkal veszélyesebben játszott. Az Újpest ugyan szerzett két kapufát, de az igazsághoz hozzátartozik, a Stuttgart ekkor jócskán visszavett az iramból.

Sammer neheztel a mentőkre

Mészöly Géza a találkozó után elismerte, hogy az első játékrészben nagyszerűen játszott a Stuttgart és csapata csak a második játékrészben volt méltó partnere ellenfelének. "Ekkor sikerült feljönnünk, ami gólban is megmutatkozott. 1-2-es állásnál komolyan reménykedtem az egyenlítésben, ám csak két kapufánk jelezte igyekezetünket. Megérdemelten nyert a Stuttgart, de ebből a találkozóból is tudunk tanulni."

Matthias Sammer, a német gárda edzője nem is a találkozóval, sokkal inkább a körülményekkel törődött. Azt ugyan megjegyezte, hogy megérdemelték a győzelmet, de ennél sokkal jobban sokkolta, hogy a súlyosan megsérült Kurányit nem tudták azonnal korházba szállítani, mert a stadionban található mentő nem hagyhatta el a helyszínt.