Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Gera hűtő után mosógépre hajt

2004.10.05. 18:07
A hétvégén az angol Premier Ligában a West Bromwich Albion színeiben gólt és gólpasszt jegyző Gera Zoltán döntetlent vár a magyar válogatottól a szombati, stockholmi világbajnoki selejtezőn. Gera minél többet szeretne játszani az élvonal újonc csapatában.
Az angol bajnokság nyolcadik fordulójában Gera Zoltán vezérletével szerezte meg első győzelmét az újonc West Bromwich Albion. A 25 éves játékos előbb gólpasszt adott a nigériai olimpiai bajnok Kanunak, majd a hatvanötödik percben egy szöglet utáni felhőfejessel volt eredményes.

Biztos volt jó játékában

Gera így emlékezett vissza hazaérkezése után a történtekre. "Már csütörtökön tudtam, hogy kezdő leszek, nagyon készültem erre a meccsre, és biztos voltam benne, hogy menni fog a játék" - magyarázta a már kétgólos támadó.

Hozzátette, ezek után nem is lehet más a célja, minthogy állandósítsa helyét a kezdő tizenegyben, és hogy még sikeresebb, egyszersmind hasonlóan eredményes legyen.

Rettentően jó játékosok

A svédek elleni találkozóval kapcsolatosan elmondta, hogy döntetlent vár, mint a legutóbbi, közel két éve megrendezett összecsapáson. "Rettentően jó játékosok vannak a svédeknél, az egyénieskedés azonban nem jellemző rájuk, mindent alárendelnek a csapatjátéknak, így rettentően nehéz dolgunk lesz" - értékelte az esélyeket.

Gera az izlandiaknak lőtt góljáért hűtőszekrényt kapott a válogatott egyik támogatójától, és mivel őt választották a mezőny legjobbjának, egy notebookkal is gazdagodott. (Ha Stockholmban is eredményes lenne, egy mosógéppel ajándékozzák meg.)

Manchester, Milan, Magyarország

A magyar válogatott támogatói köre kedd délután újabbal bővült, hiszen a Manchestert, a Juventus és a Milant is szponzoráló sportital-márka, a Gatorade Geráékat is ellátja a jövőben.