Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Henry, Ronaldinho vagy Sevcsenko lesz az év játékosa

2004.11.29. 15:13
Hétfőn kora délután a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) saját honlapján hozta nyilvánosságra az Év játékosa címre esélyes futballisták nevét: a francia Thierry Henry, a brazil Ronaldinho vagy az ukrán Andrij Sevcsenko közül kerül ki a nyertes. A válogatottak szövetségi- és csapatkapitányai és a profi játékosok szakszervezetének szavazatai alapján december 20-án nevezik meg a győztest.
Az önjelölt kimaradt
Korábban sokan Decót, a Barcelona klasszisát is az esélyesek közé sorolták, hiszen a brazil nemzetiségű, ám a portugál válogatottban szereplő középpályás két fontos trófeát - portugál bajnokság és BL - nyert volt csapatával, a Portóval, majd döntőt játszhatott a nyári Európa-bajnokságon is. A múlt héten az A Bola című lapnak azt nyilatkozta, megérdemelné az Év játékosa címet, de végül a három jelölt közé sem tudott bekerülni.
Hétfőn kora délután a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) saját honlapján hozta nyilvánosságra az Év játékosa címre esélyes futballisták nevét: a francia Thierry Henry, a brazil Ronaldinho vagy az ukrán Andrij Sevcsenko közül kerül ki a nyertes. Korábban még egyikük sem kapta meg a címet, így biztosan új név kerül a trófeára.

Hármuk közül bárki kaphatja

Esélyest nem lehet kiemelni, a francia, a brazil és az ukrán klasszis is megérdemelné a kitüntetést, hiszen mindannyian kivételesen teljesítettek 2004-ben. Henry leginkább az Arsenalban nyújtott remek teljesítményével - angol bajnokság és gólkirályi cím -, Ronaldinho a barcelonai produkciójával, míg Shevcsenko szintén klubjával, a Milannal szerzett sikerei - olasz bajnokság, gólkirályság - miatt kerülhetett a végső három közé.

#alt#
Thierry Henry, Ronaldinho és Andrij Sevcsenko

Az eredményhirdetésre december 20-án kerül sor a zürichi Operaházban rendezendő FIFA-gálán. Egy évvel ezelőtt Henry előtt honfitársa, Zinedine Zidane diadalmaskodott.

Már nem csak a szövetségi kapitányok szavaznak

Ön szerint ki volt 2004 legjobbja?

 • 202
  Rooney
 • 191
  Ronaldinho
 • 151
  Shevcsenko
 • 102
  Henry
 • 7
  Deco
A nőknél az amerikai Mia Hamm, a tavalyi győztes, 2003-ban világbajnok német Birgit Prinz, valamint a brazil Marta lehet idén a legjobb.

A korábbi évekhez képest módosul a szavazási rendszer, most már a szakvezetők mellett a válogatottak kapitányai és a profi játékosok nemzetközi szakszervezete (FIFPro) is voksolhat.