Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Az Arsenal ismét kikapott a Manchestertől

2004.12.02. 10:24
Továbbra is rosszul megy az Arsenalnak. A Liverpooltól elszenvedett bajnoki vereség után a Ligakupában is kikaptak az Ágyúsok, éppen a bajnoki veretlenségüket megszakító Manchetretől. A M.U. az elődöntőben a Chelseavel csap össze, míg a másik ágon Liverpool-Watford meccset rendeznek.
Október végén Rooney és van Nistelrooy góljával a Manchester United vetett véget az Arsenal 49 mérkőzésből álló bajnoki veretlenségi sorozatának. Ilyen előzmények után kiemelt érdeklődés övezte a két együttes Ligakupa összecsapását.

Mindkét csapat a tartalékjait nevezte a mérkőzésre, mely az első percben szerzett Bellion góllal dőlt el a M.U. javára. Igaz a gólhoz kellett az Arsenal kapusának, Almuniának a "segítsége" is.

Az elődöntőben sem lesz könnyebb dolga Sir Alex Ferguson együttesének, hiszen a listavezető Chelsea ellen kell kiharcolni a cardiffi döntőbe kerülést. A Chelsea még kedden, az utolsó percekben szerzett góllal nyert a Fulham otthonában.

A másik elődöntőben a Portsmouthot búcsúztató, egyedüli másodosztályúként a nyolcba jutott Watford, és a Tottenhamet büntetőkkel kiverő Liverpool került. A londoni találkozó hőse Florent Sinama Pongolle volt, aki a hosszabbítás vége előtt három perccel alakította 1-1-re az eredményt, ezzel kiharcolta a büntetőrúgásokat, amelyben a "Vörösök" bizonyultak jobbnak.

Ligakupa, negyeddöntő eredmények:
Kedden játszották:
Fulham-Chelsea 1-2 (0-0)
Watford (II. osztályú)-Portsmouth 3-0 (1-0)
Szerdai eredmények:
Manchester United-Arsenal 1-0 (1-0)
Tottenham Hotspur-Liverpool 1-1 (0-0, 0-0, 0-0) - büntetőkkel 3-4
Az elődöntő párosítása:
Chelsea-Manchester United, Liverpool-Watford