Klaudia
-4 °C
2 °C

Ronaldo kikészült az új edző első tréningjén

2005.01.04. 11:38
Szenvedett Ronaldo a Real Madrid új edzőjének első tréningjén. A múlt év utolsó napjaiban szerződtetett Wanderley Luxemburgo hétfőn vette át a gárdát, és azonnal erőfelméréssel nyitott: a játékosoknak három és fél kilométert kellett sprintelniük, csak a dagi brazil és két tinédzser nem bírta az iramot.
Szenvedett, szinte vért izzadt Ronaldo a Real Madrid új edzőjének első tréningjén. A múlt év utolsó napjaiban szerződtetett Wanderley Luxemburgo hétfőn vette át a gárdát, és azonnal erőfelméréssel nyitott. Az évek óta jelentős súlyfeleseleggel futballozó brazil világklasszis majdenem összesett a háromnegyedórás gyakorlás végén, miután három és fél kilométert kellett futnia.

Nem tudott elszakadni a frissítőktől

A brazil válogatott volt szövetségi kapitánya, illetve erőnléti edzője, Antonio Melo három részre osztotta a keretet, Ronaldo Samuellel, Zidane-nal, Morientesszel, Roberto Carlosszal, Owennel és Pavónnal került egy csoportba, és a jelentések szerint a leggyengébben teljesített.

#alt# Társai bírták az erős iramot, ő viszont minden sprint után inni kért, a rövid pihenőket a frissítőket szállító kocsi közelében töltötte, a gyakorlatok végére teljesen kifulladt. Rajta kívül csak két fiatalnak, az ificsapatből nemrég felkerült Javi Garciának és Roberto Soldadónak voltak hasonló gondjai.

Az új tréner a Real szerdai, Real Sociedad elleni, bombariadó miatt félbeszakadt - mindössze hétperces - meccsére, illetve a hétvégi Artletico Madrid elleni derbire készíti fel a játékosait.

Luxemburgo nem tiszteli a sztárokat

Az intenzívebb felkészüléshez ezentúl hozzá kell szokniuk a sztároknak, ugyanis Luxemburgo naponta két edzést tart, ráadásul nem tiszteli úgy a nagy neveket, mint kudarcot vallott elődei, Garcia Remón, José Camacho vagy Carlos Queiroz.

Az AS madridi lapnak adott hétfői interjújában kijelentette, nála "nincsenek sztárok, nincs kivételezés, mindenki egyenlő". Elmondta, "senkinek nincs biztos helye a csapatban, ha úgy látszik jónak, Zidane, Beckham, Raúl, de akár Ronaldo is kimaradhat a kezdőcsapatból", és természetesen bármikor le is lehet cserélni őket, ha a teljesítményük nem megfelelő".

Nincsenek Zidane-ok és Pavonok

Néhány éve Florentino Perez klubelnök a "Zidane-ok és Pavonok" stratégiáját jelölte meg, mint követendő filozófiát, azaz a világsztárok mellett fiatal, saját nevelésű játékosok szerepelnek a csapatban. Erről Luxemburgo hétfőn hallott először, amikor az őt faggató újságíró elmagyarázta neki, mit is jelképez a két név.

"Nekem mindegy, hogy sztárok vagy sem. Mindenkinek egyformán kell dolgoznia, nem különböztetem meg a játékosaimat semmilyen szempontból. Ugyanúgy tekintek Zidane-ra, mint arra a tinédzserre, aki épp csak felkerült az ifiből" - kommentálta az elnök véleményét a brazil szakember.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft