Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A zokogó edző csődközelben is kitart az FTC mellett

2005.04.11. 16:52
Az FTC edzője, László Csaba hétfőn sajtóbeszélgetésen fogadta az újságírókat, ahol elárulta, még a családjánál is fontosabb neki a klub, amely szerinte is válságban van. Kiderült továbbá, hogy Huszti Szabolcsot tényleg félti a Glasgow Rangerstől, mert nem tartja kivételes játékosnak.
"Nem omlottam össze és nem is fogok" - jellemezte idegállapotát László Csaba a hétfőn tartott sajtóbeszélgetésén. A Ferencváros vezetőedzője tudta, hogy előbb-utóbb következni fog egy rossz időszak, ezért erre felkészült. A rengeteg távozó pótlására nem érkezett senki a csapathoz, ráadásul a gyatra szereplés mellett a klub is kilátástalan anyagi helyzetben van.

Köszöni a szurkolók szeretetét

Furulyás János klubelnök szidalmazása mindennapossá vált a IX. kerületi egyesületnél, az szinte csak csoda, hogy László Csabát nem bántják, sőt, a szurkolók kiállnak mellette. A válogatottnál is dolgozó szakember értékeli ezt, a hétvégi Kaposvár elleni utolsó percben megszerzett döntetlen után a szurkolók karjaiba borulva zokogott, és éreztette velük, ő csak a Fradiért él. "Az FTC-nél mindig sztáredzők dolgoztak, így nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar befogadnak és megszeretnek. Erőt ad nekem, hogy még a gyenge szereplésekkor is a nevemet skandálta a közönség" - mondta László Csaba a Ferencváros hétfő délutáni tréningje előtt.

A futball mindenek előtt

A kritikára is fogékony, de tudja, ha most feladja, akkor kárba vész az eddig felépített munka, ezért nem koncentrál másra, csak a játékosaira: "Csak egy mozgat, a futball, a futball és a futball. Utána jön a családom."

László elismerte, nagyon nehéz helyzetben van a gárda: "Krízis, amin dolgozunk. A Ferencváros nem mehet csődbe, a Ferencvárosnak élnie kell. Én nagyon bízom Furulyás úrban."

"Huszti karrierje megtörhet, ha kimegy"

A sajtótájékoztatón ismét szóba került, hogy Huszti Szabolcs esetleg a Glasgow Rangersbe igazol, bár a Fradi edzője a múlt héten kijelentette, ellenzi a távozását. Az Index megkérdezte László Csabától, miért gondolja, hogy a huszonkét éves tehetség jobban fejlődhet egy magyar csapatban, mint egy nyugatiban. "Nem azért mondtam, hogy még nincs itt az ideje, mert rosszabb lenne neki kint, hanem, mert még túl fiatal. Én ismerem a külföldi viszonyokat, és tudom, ha valaki kikerül, ott elengedik a kezét. Huszti karrierje megtörhet, ha kimegy. Az pedig senkinek sem jó, ha csak a padon ül. Gera tökéletes időzítéssel igazolt, ő egy kivételes játékos, azonban Huszti más, ő erőből játszik. Ilyen játékosból van millió."

Kapicra szüksége lenne, de

A csapatot feljelentő Adem Kapic ügye is felmerült, őt a tartalékcsapatba tették, mert fizetéseinek elmaradása miatt feljelentette a klubot. "Aki feljelenti a klubot, annak viselnie kell a következményeket" - értékelte a játékos esetét László Csaba, ugyanakkor elismerte, "Kapicra szükség lenne" a csapatnál.

A tavaszi bajnoki szezonban öt meccsből hármat elveszített az FTC, egyszer döntetlent játszott, és csak egyszer nyert. A Magyar Kupában jobban áll, ám szerdán a négy közé csapnivaló játékkal jutott be.