József, Bánk
-6 °C
0 °C

Csak egy Real-játékos az év spanyol csapatában

2005.05.31. 11:11
Hiába vásárol évek óta világklasszisokat a Real Madrid, idén semmit sem tud felmutatni a bajnoki második helyezésen kívül. Ez az év sem úgy sikerült, ahogy eltervezték és ezt jól bizonyítja az a tény is, hogy mindössze a kapus Casillas került be az év spanyol álomcsapatába, amelyet a goal.com választott meg.
A goal.com futballmagazin összeállította a spanyol bajnokság álomcsapatát. A legtöbb játékost - négyet - a bajnok Barcelona adja, míg a bronzérmes Villarrealból hárman jutottak be az együttesbe. A Real Madrid idei gyengébb szereplését jól bizonyítja, hogy a világsztárokat felvonultató együttesből, csak a kapusa, Iker Casillas tudott egyedüliként bekerülni az álomgárdába.

Minden csapatrészben van barcelonai

A szupertizenegyben igazából csak a hátsó alakzatban vannak nagyobb meglepetések, hiszen a kapuból a Real hálóőre kiszorította az FC Barcelona játékosát, a Zamora-díjas Victor Valdest. Ebben talán az is szerepet játszik, hogy Valdes éppen a Real elleni, 4-2-re elveszített rangadón hibázott sokat.

A védelembe a bajnok Barca csapatkapitánya, Puyol, a Villareal középső embere, Rodriguez és a bombaerős szabadrúgásairól is ismert sevillai Ramos került.

A középpályán, a veterán De La Pena mellett az egész évben kitűnően játszó Ronaldinho és Riquelme "szervezheti" a játékot. A negyedik középpályás pedig a szezont szinte hiba nélkül letudó, a bajnokcsapatban roppant hasznosan játszó Xavi lett.

Vita nélküli támadósor

A csatársoron sem lehet nagyon vitatkozni, hiszen a huszonöt góllal gólkirályi címet és az európai Aranylabdát is megnyerő Forlán helye megkérdőjelezhetetlen, miként a góllövőlistán mögötte egy góllal lemaradó Eto'o és a huszonkét gólos brazil válogatott Oliveira helye is.

A csapatot "természetesen" a bajnoki címet elhódító Barcelona holland mestere, Frank Rijkard irányíthatja.

Az év csapata a goal.com szerint
Iker Casillas (Real Madrid) - Carles Puyol (FC Barcelona), Gonzalo Rodriguez (Villarreal), Sergio Ramos (Sevilla) - Ivan De La Pena (Espanyol), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Xavi (FC Barcelona), Ronaldinho (FC Barcelona) - Samuel Eto'o (FC Barcelona), Ricardo Oliveira (Real Betis), Diego Forlán (Villarreal)
vezetőedző: Frank Rijkard