Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egymillióba került László Csabának a kupadöntő

2005.06.02. 18:33
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága egymillió forintos pénzbüntetésre és tízhónapos eltiltásra büntette a Ferencváros vezetőedzőjét, László Csabát.
Megszenvedik a kupadöntőt

Azután, hogy a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága a múlt hét kedden a 2005-06-os kupasorozatból kizárta a Ferencvárost, most László Csabát, a csapat vezetőedzőjét egymillió forint befizetésére kötelezte, valamint tíz hónapra eltiltotta a Matáv FC Sopron ellen 5-1-re elveszített kupadöntőn tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt. Utóbbi ítéletet egy évre felfüggesztette.

A zöld-fehérek trénere több szemtanú állítása szerint 3-0-ás soproni vezetésnél - miközben a horvát játékvezető már két játékosának is felmutatta a piros lapot - arra utasította tanítványait, hogy okozzanak sérülést, "törjék el az ellenfél lábát".

László az igazáért küzd

Az MTI úgy tudja, hogy László fellebbez, miután megkapja az írásos határozatot. Ezt megerősíti az FTC hivatalos honlapján közölt nyilatkozat: "Természetesen már értesültem a döntésről. Én továbbra is a Ferencváros vezetőedzőjének tartom magam, végzem tovább a munkámat. Megvárjuk az írásos jelentést a döntésről, majd annak függvényében tesszük meg a további szükséges lépéseket az arra megfelelő fórumokon. Amíg az én munkáltatóm nem rendelkezik másként, addig a Ferencváros edzőjeként teszek meg mindent azért, hogy bebizonyítsam az igazam."

A testület szerint Lipcsei Péter, Thomas Sowunmi, illetve Keller József pályaedző esetében nem állapítható meg fegyelmi vétség, ezért velük szemben az eljárást megszüntették.