Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Kedden eldőlhet a Ferencváros sorsa

2005.05.30. 15:30
Fradi volt, Fradi lesz - legalábbis Furulyás János szerint. A zöld-fehér egyesület elnöke ugyanis az évi rendes közgyűlés után elmondta, kedden minden bizonnyal bejelenti, kivel köt végleges szerződést a stadion melletti területek átadásáról. Ez az üzlet - amely tavaly március óta húzódik - hosszú időre anyagi biztonságot hozhatna a Ferencvárosnál.
A Ferencvárosi Torna Club évi rendes közgyűlésén Furulyás János azt közölte a küldöttekkel, hogy kedden végleges szerződést kell kötnie a Vagyonkezelő Igazgatósággal az Üllői úti stadion melletti területek átadásáról, mert a befektetőjelölt május 31-ig adott erre határidőt.

Szóbeli megállapodás már van

"Bár már két hete megkötöttük a szóbeli megállapodást, eddig nem írtuk alá. Holnap délben találkozom ismét a vagyonkezelő vezetőivel, ha nem írjuk alá a szerződést, annak végzetes következményei lehetnek. Ugyanis a befektetővel csak akkor tudunk megállapodást kötni, ha május 31-ig rendeződik a stadion melletti területek sorsa" - mondta Furulyás a 100 százalék Fradi című hetilapnak.

Hozzátette, csütörtökön Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) elnöke és a Parlament sportbizottsága is megkapta a befektetővel kötött titoktartási szerződést. Furulyás szerint erre azért volt szükség, mert az elmúlt időben rengeteg nehézséggel kellett megküzdeniük.

Korrupt politikusok

"Csak egy konkrétumot említenék a közelmúltból: egy ismert politikus azt tanácsolta az egyik lehetséges befektetőnek, hogy ne most szerződjön velünk, hanem várjon egy fél évet, mert addig elvérzik a Ferencváros és sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat hozzá a tulajdonjoghoz. Sajnos ez a politikus nem először próbált meg ártani nekünk. A befektető ezek után nekem annyit mondott, hogy ilyen politikai légkörben alaposan át kell gondolni, milyen szerepet érdemes vállalni nemcsak a Ferencvárosban, hanem más területen is" - mondta Furulyás a klub honlapján.

Töretlen bizalom Furulyás mellett

A közgyűlésen Dölle Zsolt, a tornaszakosztály vezetője napirend előtti felszólalásában felvetette, hogy nem szerencsés, ha ugyanaz a személy áll az egyesület és az rt. élén. Furulyás János bizalmatlansági szavazást kért maga ellen, de a küldöttek megerősítették posztján: 42 igen szavazat mellett 8-an tartózkodtak.

Az elnök arról is beszélt, hogy nem kívánja sokáig párhuzamosan vezetni az rt.-t és a klubot.

"Ha meglesz a részvénytársaság új tulajdonosa, akkor természetesen átadom a helyem az rt. élén, hiszen természetes, hogy a saját elképzelései szerint, a saját embereivel kíván együtt dolgozni. Ha sikerül az rt. részvényeit értékesíteni és a pályahasználati jogot is el tudjuk adni, azzal nemcsak a részvénytársaság, hanem a klub is jól járna, hiszen végleg külön lehetne választani a két szervezet gazdálkodását. A klub nem tudja eltartani az rt.-t" - mondta Furulyás János.