Ágnes
-1 °C
2 °C

A vb-döntő visszavágója a Konföderációs Kupa elődöntőjében

2005.06.23. 14:26
A Németországban zajló Konföderációs Kupán kialakult a legjobb négy mezőnye. Az erőviszonyok alapján várható volt, hogy az A-csoportból a németek és az argentinok lépnek tovább, a B-csoport azonban több meglepetést is tartogatott.
Az A-csoportban a házigazda németek és az argentinok is gólokban gazdag meccset játszottak az ausztrálokkal. Utóbbiak hiába lőttek előbb három, majd két gólt, mindkét alkalommal kikaptak (előbb 4-3-ra, majd 4-2-re), így az utolsó fordulóban Tunézia ellen már meg sem tudták közelíteni korábbi produkciójukat (0-2) és pont nélkül estek ki. Tunézia hiába tartotta jól magát mindkét nagynevű riválisával szemben, mindkétszer kikapott és kiesett.

Remeklő németek, kényelmes argentinok

A csoport dél-amerikai együttese, Argentína valamennyi találkozóját "kényelmesen" kezdte, aztán amikor hátrányba került, ritmust váltott, amit aktuális ellenfele ritkán tudott tartani. A németek, tőlük régen látott látványos játékot produkáltak az ausztrálok ellen, majd az utolsó negyedórában három gólt szerezve magabiztosan gyűrték le Tunéziát. A zárófordulóban az argentinok ellen aztán hiába vezettek kétszer is, végül megkellett elégedniük a döntetlennel (2-2), de így is a csoport élén végeztek.

A másik csoportban az erőviszonyok brazil diadalmenetet sejttettek, amiből végül aztán szerencsés, jobb gólaránynak köszönhető továbbjutás lett. Ronaldinhoék az első meccsen könnyedén győzték le az Európa-bajnok görögöket (3-0), a második találkozójukon azonban kikaptak a meccs nagy részében csak védekező Mexikótól (0-1).

Szerencsés-szerencsétlen brazilok

A vereségüknek köszönhetően a zárófordulóban az azonos pontszámmal álló japánok ellen már nem bukhattak és végül az ázsiaiak ellen egy pontot (2-2) szerezve jutottak tovább. Az már a sors fintora lett volna ha kiesnek, hiszen a japánok ellen is számtalan lehetőséget dolgoztak ki, az utolsó percben mégis Nakatáék előtt adódott a meccs legnagyobb helyzete.

Így azonban a japánok búcsúztak. Az Európa-bajnok görögök jelentették a torna negatív szenzációját, hiszen egy ponttal, rúgott gól nélkül estek ki. Ugyanakkor Mexikó a japánok és a brazilok ellen is nyert, így Dellaszék ellen már tétnélküli meccsen ikszelhettek (0-0), így is megnyerték csoportjukat.

A vb-döntő visszavágója az elődöntőben

A szombati elődöntőkben a legutóbbi világbajnokság döntőjének "visszavágóján" a német együttes a brazilokkal találkozik, míg a másik ágon Argentína-Mexikó összecsapást rendeznek. Amennyiben Savioláék továbbjutnak, úgy a döntőben vagy dél-amerikai "örökrangadót", vagy egy éven belül a harmadik német-argentin összecsapást rendezik. Az előző kettő egyaránt 2-2-es döntetlennel zárult. Amennyiben a frankfurti döntőben is ez az eredmény születne, úgy hosszabbítás és tizenegyesrúgások következnek.