Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lisztes Krisztián a Vasasba készül

2005.08.16. 11:28
A múlt héten az olasz Chievónál járt próbajátékon, ezen a héten már a Vasas Fáy utcai pályáján edz Lisztes Krisztián, a futballválogatott középpályása.
A futballválogatottban hosszabb ideje nem szerepelt Lisztes Krisztián hétfőn a Vasas csapatával edzett. A korábbi ferencvárosi futballista németországi légiós évei után keres csapatot, és a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, az angyalföldi gárda vezetőinek elképzelései közel állnak az övéihez is. Emellett vonzerőt jelent a számára Egervári Sándor edző személye is. Lisztes a sportnapilapnak azt mondta, ha Magyarországon folytatja karrierjét, ebben a csapatban sikeres lehet.

Spanyolország, Anglia, Olaszország

A középpályás tavasszal tért vissza a futballpályára majdnem egy éves gyógyulása után. A Werder Bremen válogatott játékosa nem tudott újra helyet kiharcolni magának a 2004-es bajnokcsapatban, így a szezon végén, egyéves szerződése lejártakor megegyezett a klubvezetőkkel, elválnak útjaik.

Lisztes azóta is csapatot keres magának, saját bevallása szerint legszívesebben Spanyolországban folytatná pályafutását. A huszonnyolc éves futballista korábban elmondta, több ajánlata is van, ezért nem aggódik.

A nyáron megfordult az angol első osztály újoncánál, a Wigannál, majd az olasz élvonal egyik együttese, a Chievo tesztelte. Az angol klubbal nem sikerült megállapodni, míg a veronaiak az elbúcsúzáskor azt ígérték, legkorábban egy hét múlva, vagyis csütörtökön jelzik, szerződést kínálnak-e Lisztesnek.

Ferencváros, Újpest?

Az egykori ferencvárosival nevelőklubja is tárgyalt, de az Üllői útiak az idei indulást már csak hitelből tudták fedezni, így Tepszics Ignác sportigazgatón kívül senki sem gondolhatta komolyan a Bundesliga-fizetéshez szokott játékos visszacsábítását.

Nagy meglepetést keltett viszont a határozott elképzelésekkel rendelkező újpestiek fellépése. Az FTC legnagyobb riválisa is megkereste Lisztest, akinek Újpesten van lakása és kávéháza is.