Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Lisztes Krisztián a Vasasba készül

2005.08.16. 11:28
A múlt héten az olasz Chievónál járt próbajátékon, ezen a héten már a Vasas Fáy utcai pályáján edz Lisztes Krisztián, a futballválogatott középpályása.
A futballválogatottban hosszabb ideje nem szerepelt Lisztes Krisztián hétfőn a Vasas csapatával edzett. A korábbi ferencvárosi futballista németországi légiós évei után keres csapatot, és a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, az angyalföldi gárda vezetőinek elképzelései közel állnak az övéihez is. Emellett vonzerőt jelent a számára Egervári Sándor edző személye is. Lisztes a sportnapilapnak azt mondta, ha Magyarországon folytatja karrierjét, ebben a csapatban sikeres lehet.

Spanyolország, Anglia, Olaszország

A középpályás tavasszal tért vissza a futballpályára majdnem egy éves gyógyulása után. A Werder Bremen válogatott játékosa nem tudott újra helyet kiharcolni magának a 2004-es bajnokcsapatban, így a szezon végén, egyéves szerződése lejártakor megegyezett a klubvezetőkkel, elválnak útjaik.

Lisztes azóta is csapatot keres magának, saját bevallása szerint legszívesebben Spanyolországban folytatná pályafutását. A huszonnyolc éves futballista korábban elmondta, több ajánlata is van, ezért nem aggódik.

A nyáron megfordult az angol első osztály újoncánál, a Wigannál, majd az olasz élvonal egyik együttese, a Chievo tesztelte. Az angol klubbal nem sikerült megállapodni, míg a veronaiak az elbúcsúzáskor azt ígérték, legkorábban egy hét múlva, vagyis csütörtökön jelzik, szerződést kínálnak-e Lisztesnek.

Ferencváros, Újpest?

Az egykori ferencvárosival nevelőklubja is tárgyalt, de az Üllői útiak az idei indulást már csak hitelből tudták fedezni, így Tepszics Ignác sportigazgatón kívül senki sem gondolhatta komolyan a Bundesliga-fizetéshez szokott játékos visszacsábítását.

Nagy meglepetést keltett viszont a határozott elképzelésekkel rendelkező újpestiek fellépése. Az FTC legnagyobb riválisa is megkereste Lisztest, akinek Újpesten van lakása és kávéháza is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!