Árpád
-2 °C
4 °C

Mourinho IQ-tesztre küldené a védőjét

2005.08.19. 12:37
"Lehet, hogy doktorhoz kellene mennie" - mondta honfitársáról a Chelsea portugál edzője, José Mourinho. Az angol futballbajnok hátvéde, Ricardo Carvalho annyit vétett, hogy értetlenkedett, amiért kikerült a kezdőcsapatból.
Az angol bajnok Chelsea a nyári szünetben tovább erősödött, így José Mourinho edzőnek még több lehetősége van a pályán.

Tudni akarja

Mourinho
Mourinho kiakadt

A Premier League első fordulójában ennek lett "áldozata" a menedzserhez hasonlóan szintén portugál Ricardo Carvalho, aki nem kapott helyet a kezdőcsapatban. A Portóból tavaly érkezett Eb-ezüstérmes védő hazája sportlapjának ki is fakadt mellőzése miatt: "Tudni akarom, miért nem játszottam. Egyszerűen nem értem, miért kerültem a cserék közé."

Az eredményei mellett hangzatos nyilatkozatairól is ismert Mourinho kiakadt Bajnokok Ligája-győztes játékosának szavain.

Nem ehhez szoktak a Chelsea-nél

"Azt hiszem, Carvalhonak gondok vannak az értelmi képességeivel, szerintem IQ-tesztet kellene elvégeznie. Minden játékosnak megmondtam a nyáron, hogy rendkívül erős a keretünk, így harcolni kell a helyekért" - vágott vissza kíméletlenül.

A héten Budapesten is járt szakember azt is hozzátette, négy éve dolgozik Carvalhoval - a Portónál kezdődött a kapcsolat -, így végképp nem érti a nyilatkozatot. "Lehet, hogy orvoshoz kellene mennie. Személyesen is beszélnünk kell, hiszen a Chelsea-nél nem szoktunk hozzá az efféle viselkedéshez" - mondta Mourinho, aki azt is sérelmezte, hogy az újságban kell olvasnia játékosa panaszait.

Pénze bánja

A védő valószínűleg komoly büntetést kap, angol lapértesülés szerint kétheti fizetésétől kell majd megválnia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?