Jusztina
1 °C
16 °C

Mourinho IQ-tesztre küldené a védőjét

2005.08.19. 12:37
"Lehet, hogy doktorhoz kellene mennie" - mondta honfitársáról a Chelsea portugál edzője, José Mourinho. Az angol futballbajnok hátvéde, Ricardo Carvalho annyit vétett, hogy értetlenkedett, amiért kikerült a kezdőcsapatból.
Az angol bajnok Chelsea a nyári szünetben tovább erősödött, így José Mourinho edzőnek még több lehetősége van a pályán.

Tudni akarja

Mourinho
Mourinho kiakadt

A Premier League első fordulójában ennek lett "áldozata" a menedzserhez hasonlóan szintén portugál Ricardo Carvalho, aki nem kapott helyet a kezdőcsapatban. A Portóból tavaly érkezett Eb-ezüstérmes védő hazája sportlapjának ki is fakadt mellőzése miatt: "Tudni akarom, miért nem játszottam. Egyszerűen nem értem, miért kerültem a cserék közé."

Az eredményei mellett hangzatos nyilatkozatairól is ismert Mourinho kiakadt Bajnokok Ligája-győztes játékosának szavain.

Nem ehhez szoktak a Chelsea-nél

"Azt hiszem, Carvalhonak gondok vannak az értelmi képességeivel, szerintem IQ-tesztet kellene elvégeznie. Minden játékosnak megmondtam a nyáron, hogy rendkívül erős a keretünk, így harcolni kell a helyekért" - vágott vissza kíméletlenül.

A héten Budapesten is járt szakember azt is hozzátette, négy éve dolgozik Carvalhoval - a Portónál kezdődött a kapcsolat -, így végképp nem érti a nyilatkozatot. "Lehet, hogy orvoshoz kellene mennie. Személyesen is beszélnünk kell, hiszen a Chelsea-nél nem szoktunk hozzá az efféle viselkedéshez" - mondta Mourinho, aki azt is sérelmezte, hogy az újságban kell olvasnia játékosa panaszait.

Pénze bánja

A védő valószínűleg komoly büntetést kap, angol lapértesülés szerint kétheti fizetésétől kell majd megválnia.