Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Ibrahimovics: Lőttem már nagyobb gólt is

2005.09.08. 03:12
Örömmel értékelték a szerdai magyar-svéd vb-selejtezőt 1-0-ás győzelmük után a vendégcsapat sztárjai. Mindannyian a gólszerző Zlatan Ibrahimovicsot, illetve jó taktikájukat dicsérték.
Óriási lépést tett a világbajnoki részvételhez a svéd válogatott, amely szerdán 1-0-ra nyert a Puskás Ferenc-stadionban Magyarország ellen.

Nem ez volt a legnagyobb

Válogatottunk jobban játszott, de gólt nem tudott lőni, míg a másik oldalon Zlatan Ibrahimovics a 92. percben betalált. Bombagól volt, annyira sarokra ment a labda, hogy a nézők és a játékosok nagy része, de még Király Gábor kapus is azt hitte, oldalháló volt.

A 23 éves csatár a lefújás után csak a svéd televíziónak nyilatkozott, ám annyit sikerült megkérdeznünk, ez volt-e élete legnagyobb gólja? "Nem". Nagyképűséggel mégsem lehet vádolni, az Ajaxban egy holland bajnokin egyszer ugyanis öt védőt cselezett ki, mielőtt a kapuba talált.

"Ibrahimovics fantasztikus"


Klikk a képre!

Társai ennek ellenére felsőfokban beszéltek a gólról és róla is. "Ibrahimovics fantasztikus megmozdulása döntött - nyilatkozta az Indexnek a svéd csapatkapitány, Olof Mellberg. - A célunk az volt, hogy gól nélkül tartsuk a kapunkat, és reméltük, hogy elöl sikerül egyet szereznünk. Sok pontrugást kiharcoltunk mi is és a magyarok is, voltak helyzeteink, szerintem megérdemeltük a győzelmet".

Tiszteltek minket

Szintén Ibrahimovicsot emelte ki Henrik Larsson, a Barcelona támadója, ám ő a magyarokat is dicsérte: "Ibrahimovics csodálatos gólt lőtt, de nem volt könnyű meccs. Megszereztük a három pontot, és ez a legfontosabb. Szerencsére felkészültünk az ellenfélből, tiszteltük őket, így meglett a várt eredmény".

A 33 éves csatárnak nem ment annyira, mint kollégájának, ám ezt a kevés közös szereplésnek tudta be. "Zlatannal még keveset játszottunk együtt, de egyre jobban belelendülünk, és kezdjük érezni egymást" - magyarázta Larsson.

Közel került a vb

Mivel a csoport másik meccsén Horvátország csak 1-1-es döntetlent tudott elérni Máltán, a svédek álltak a mezőny élére, és nagyon közel kerültek hozzá, hogy közvetlenül, pótselejtező nélkül jussanak ki a 2006-os németországi világbajnokságra.