Klaudia
-4 °C
2 °C

Eurómilliókért is folyik a harc a BL-ben

2005.09.12. 15:46
A labdarúgó Bajnokok Ligája idei küzdelmei során, összesen 413 millió eurót oszt szét az UEFA a résztvevő csapatok között. Erre jönnek még a televíziós közvetítésekből és a jegyeladásból származó bevételek.
A Bajnokok Ligájában nemcsak a dicsőségért, hanem a jelentős javadalmazásért is küzdenek Európa legjobb labdarúgócsapatai: a 32 együttest számláló főtáblán minden klub minimum 3,5 millió eurót (855,225 millió forint) kasszíroz, míg a végső győztes akár 18 millióval is gazdagodhat.

Összesen 413 milliót kapnak a csapatok

Az UEFA összesen 413 milliót oszt szét az együttesek között, amelyből 3,5 millió rajtpénz mindegyik résztvevőnek jár, amelyik bejutott a csoportkörbe. Az első fázisban minden győzelem 320 ezer eurót ér, s a továbbjutók számlájára további 1,6 millió is rákerül.

A negyeddöntőért újabb 1,9, az elődöntőért pedig 2,55 millió jár. A fináléban győztes gárda 6,4, míg a vesztes 3,9 milliót könyvelhet el.

Plusz bevétel a tévéből és a jegyekből

A csapatok nem csupán az UEFA által megszabott "jutalompénzeket" kapják meg, ugyanis részesülnek a televíziós jogdíjakból is, illetve minden bizonnyal jelentős bevétel származik a jegyeladásból is.

A BL lebonyolítási rendje nem változott, azaz a csoportkörből az első kettő jut a legjobb 16 közé, a harmadik átkerül az UEFA Kupába, míg a negyedik elbúcsúzik a nemzetközi kupaporondtól. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A klubok 25 játékost nevezhettek, s február 1-ig három futballistát cserélhetnek ki, de utólag csak olyan kerülhet be a keretbe, aki ebben az idényben még nem lépett pályára más csapatban sem a BL-ben, sem az UEFA Kupában.