Szilárda
0 °C
6 °C

Torghellét bírálja a Panathinaikosz edzője

2005.10.19. 16:00
Torghelle Sándor egy gyors sárga lappal és lecserélésekor történt viselkedésével hívta fel magára a figyelmet csapata, a görög Panathinaikosz keddi BL-meccsén. Az első mellett még szemet hunytak, de edzője, az olasz Alberto Malesani többé nem tűri el, hogy elégedetlenségének hangot adjon, amikor ő lecseréli.
Mindig észrevéteti magát a Bajnokok Ligájában Torghelle Sándor a Panathinaikosz: két hete róla tizenegyest kapott csapata a Werder Bremen ellen, most, a Barcelona ellen egy sárgalappal kezdett, majd lecserélesekor grimaszolt, elégedetlenkedett.

A magyar futballválogatott támadóját csapata, az angol másodosztályú Crystal Palace a nyáron adta kölcsön az athéni klubnak. Az eset azért is érdekes, mert a tavalyi szezonban, amikor még az első osztályban szerepelt a Crystal, számított a támadóra - igaz többnyire csereként -, a másodosztályban azonban már nem.

Sárga lap már a 10. percben

Torghelle nem kímélte Puyolt (fotó: epa)
Torghelle nem kímélte Puyolt (fotó: epa)
A magyar játékos új csapatában hamar beverekedte magát a kezdőbe, a szurkolók is gyorsan elfogadták a megalkuvást nem ismerő, sokszor azonban túl vehemens viselkedését. A kispesti és az MTK-szurkolók egykori kedvence a keddi, Barcelona elleni BL-csoportmeccsre is gólt ígért, azonban gól helyett már a tizedik percben összeszedett egy sárga lapot, amikor Puyolt terítette le. Az igazsághoz azonban persze az is hozzátartozik, a spanyol már az első percben keményen belépett a magyar támadónak.

Ez még nem is lett volna különösebben baj, de amikor egyórányi játék után lecserélték, egyértelmű nemtetszését fejezte ki. A magyar csatár végtelen lassúsággal hagyta el a pályát és grimaszolt. Ezek után nem volt meglepő, hogy Alberto Malesani, a Panathinaikosz vezetőedzője bírálta Torghellét viselkedése miatt.

Még egy ilyen eset és kikerül a csapatból

Az olasz tréner azt kifogásolta, hogy a válogatott csatár elégedetlenkedett. "Torghelle reakciója volt az este egyetlen negatívuma. Tudom, hogy a szurkolók szeretik őt, de nem tűröm el az ilyen viselkedést, és erről el fogok beszélgetni vele. Ha ez megismétlődik, akkor nálam többet nem lép a pályára" - mondta Malesani.

A görögök hazai pályán gólnélküli döntetlent értek el a spanyol bajnok ellen, s ezzel "félidőben" négy ponttal harmadikok a C-csoportban, de csak rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak a továbbjutást érő második helyen álló olasz Udinese mögé.