Emőke
-4 °C
9 °C

Orbán Viktor irányítja a Felcsútot a hétvégi bajnokin

2005.11.14. 22:01
Az olimpiai bajnok Nagy László hétfői menesztése után a másodosztályban szereplő Felcsút vezetősége úgy döntött, hogy a csapatot a hétvégi szezonzáró bajnokin Szijjártó István és a volt miniszterelnök, edzői papírokkal rendelkező Orbán Viktor irányítja.
A szombati 3-1-es Celldömölk elleni hazai vereség, és az együttes utóbbi időben nyújtott produkciója után edzőváltásra került sor hétfőn Felcsúton. A félidőben még a Felcsút vezetett, de a fordulás után gyorsan fordított a vendégcsapat.

Olimpiai bajnokot vált a kispadon Orbán

A korábbi trénernek - az olimpiai bajnok Nagy Lászlónak - a vezetőség megköszönte eddigi szolgálatait, és már az őszi szezon utolsó találkozóján más irányítja a bajnoki címre esélyes együttest. Nagy László közel egy éve szívműtéten esett át, utána került vissza a kispadra, távollétében néhány edzést már vezényelt a csapat igazolt játékosállományához tartozó Orbán, aki márciusban a Budafok 6-2-es legyőzéséből egy góllal vette ki a részét.

A vezetőség hosszas tanakodás után döntött a váltás mellett, hiszen úgy érezte, hogy ez a játékosállomány sokkal többre hivatott, mind játéktudásban, mind szakmailag.

Szijjártó lesz a főnök, Orbán a segítő

Mindez ebben a szezonban nem valósult meg, sem erőnlétben, sem taktikailag nem nyújtotta a csapat az elvárásoknak megfelelőt, amiért egyértelműen az edzőt terheli a felelősség. A vezetőség úgy tervez, hogy egyelőre nem jelöl ki szakvezetőt, csak a jövő év elején nevezi meg a szakmai munka irányítóját - tudatja a klub honlapja.

A szombati, őszi szezont záró találkozón a korábbi edző, az egykori Honvéd-játékos, Szijjártó István, és szakmai segítője, dr. Orbán Viktor dirigálja a játékosokat. Az ellenfél - idegenben - a negyedik helyezett Budakalász csapata lesz.

Három pont mínusz is érheti a csapatot

Amennyiben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pénteken levonja a második helyezett Felcsúttól a három bajnoki pontot, már hét pontra nő együttes hátránya az éllovas Paksi SE mögött. Előfordulhat, hogy Kollár Zsolt a balatonlellei bajnokin sárga lapjai miatt jogosulatlanul szerepelt.

A Felcsútnak pillanatnyilag huszonkilenc, a harmadik helyezett Gyirmótnak huszonöt pontja van. Az első helyezett folytathatja jövőre az első osztályban szereplését.