Auguszta
-4 °C
2 °C

Ronaldinho az év futballistája

2005.12.20. 09:47
Ismét Ronaldinhót választotta az év legjobb futballistájává a FIFA. A Barcelona világklasszisa tavaly is megnyerte ezt a szavazást, viszont idén már második díját vehette át: novemberben az Aranylabdát szintén megkapta.
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan a brazil Ronaldinhót választották az év játékosává a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szavazásán, melynek eredményhirdetésére a zürichi Operaházban rendezett gálán került sor hétfőn késő este.

656 pont előnnyel nyert

Az FC Barcelona világbajnok klasszisa - aki idén a France Football magazin Aranylabdáját is megkapta - 956, az angol Frank Lampard (Chelsea) 306, a győztes klubtársa, a kameruni Samuel Eto'o 190 pontot kapott.

A díj szabályai szerint a klubedzők, a szövetségi kapitányok és a profi játékosok nemzetközi szakszervezetének tagjai (FIFPro) szavazhattak.

Ronaldinho 2005-ben a Barcelonával spanyol bajnokságot és szuperkupát, a brazil válogatottal Konföderációs-kupát nyert.

A megrettent bíró különdíjat kapott

A nőknél a 2003-ban világbajnok német Birgit Prinz másodszor is megvédte címét 513 ponttal, a második brazil Marta 429, míg a harmadik amerikai Shannon Boxx 235 egységgel végzett.

Elnöki különdíjban részesült Anders Frisk svéd bíró, aki Márciusban, a Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája-nyocaddöntő után, az őt és családját ért fenyegetések hatására visszavonult a játékvezetéstől.