Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Műkorcsolya
Percről Percre

Zavadszkyra együtt emlékeztek MTK-sok és fradisták

2006.01.09. 19:50
Az MTK és a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői, játékosai és szurkolói hétfőn közösen búcsúztak a pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábortól.

Ismét egy tragédia egyesítette ismét az általában békétlen szurkolótáborokat, amikor az MTK- és az FTC-pályán együtt emlékeztek a két klub korábbi futballistájára, a hétvégén elhunyt Zavadszky Gáborra.

A megemlékezés résztvevői a Hidegkuti Stadion játékoskijárójánál, a futballista fényképe előtt elhelyeztek egy-egy szál gyertyát vagy virágot.

#alt#
Kattintson!

Végh Zoltán és Illés Béla, a kék-fehérek játékosai rövid beszédben búcsúztak egykori társuktól. Az eseményre eljöttek az 1995-ben Bajnokok Ligájába jutott FTC játékosai - ennek az együttesnek is tagja volt Zavadszky -, valamint részt vett a megemlékezésen Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke is.

A búcsúztatás után a mintegy 2500-3000 fős tömeg tagjai néma csendben, egy-egy szál gyertyával vagy fáklyával a kezükben elindultak az Üllői úti stadionhoz. A két egyesület vezetői, játékosai és szurkolói itt is lerótták kegyeletüket, majd Tepszics Ignác, az FTC Rt. cégvezetője, valamint a ferencvárosi Baráti Kör titkára búcsúzott el rövid beszédben a játékostól.

A legutóbbi másfél évben a ciprusi Apollon Limassolnál játszó, korábban az FTC-vel, a Dunaferrel és az MTK-val is magyar bajnokságot nyert, négyszeres válogatott Zavadszky életének 32. évében hunyt el. Halálának oka egyelőre nem ismert, a szombati vizsgálatok után az orvosok annyit közöltek, hogy a tragédiát valószínűleg tüdőembólia és szívinfarktus okozta.