Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Az UEFA is vizsgálja a doppinggyanús BL-döntőt

2006.01.23. 12:30
Az Olympique Marseille korábbi hírhedt elnöke jogi úton akar elégtételt, míg a Milan már a meccs eredményének törlését szeretnék, miután Jean-Jacques Eydelie, a franciák egykori játékosa azt nyilatkozta: ő és társai valamilyen szert kaptak az 1993-as BL-döntő előtt. Az európai futballszövetség vizsgálatot indít az eset kivizsgálására, míg a Marseille akkori német légiósa, Rudi Völler nem emlékszik semmire.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megdöbbenéssel értesült arról, hogy az 1993-as Bajnokok Ligája-döntő előtt - az egyik érintett szerint - a később győztes Olympique Marseille játékosait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták.

Mindkét fél felháborodott

Az ügyet Jean-Jacques Eydelie robbantotta ki, aki a L'Equipe magazinnak azt mondta, a finálé előtt azt az utasítást kapták, hogy álljanak sorba, és mindenki kapott egy szúrást. Hozzátette: Rudi Völler volt az egyetlen, aki ezen felháborodott. Eydelie elmondása szerint az injekciótól nagyon furcsán érezte magát a pályán, szervezete nem úgy reagált, mint máskor szokott.

Bernard Tapie, az Olympique Marseille akkori elnöke ügyvédjén keresztül jelezte, jogi úton fog elégtételt venni a klubot csalással vádoló játékoson, illetve a szavait közlő újságon. Adriano Galliani, a döntőben szereplő másik klub, AC Milan jelenlegi alelnöke úgy nyilatkozott: biztos abban, hogy az UEFA vizsgálatot indít az ügyben, s amennyiben bebizonyosodik, hogy a franciák tiltott szert használtak, megsemmisíti az egykori BL-finálé 1-0-ás eredményét.

Völler nem emlékszik

Galliani jóslata, úgy tűnik, helyesnek bizonyult, az európai szövetség ugyanis közölte: eljutott hozzá az információ, melynek nyomán "a legnagyobb figyelemmel vizsgálja ki az esetet, noha az már nagyon régen történt."

"Nem tudom, mi volt az öltözőben a döntő előtt. Többször kiabáltam a csapattársaimmal és a vezetőkkel is, mert több dolog nagyon nem tetszett, de a BL-döntő előtt történtekre nem emlékszem. Rengeteg idő eltelt már azóta" - nyilatkozott az Eydelie által név szerint említett Rudi Völler, aki jelenleg a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen sportigazgatója.