Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az angol játékosok inni akarnak

2006.06.11. 16:18
Bizarr kéréssel fordult a FIFA-hoz az angol válogatott menedzsmentje: hagyja a bíró vizet inni meccs közben játékosaikat, mert a nagy melegben az orvosi stáb attól tart, bajuk esik, ha nem jutnak elég folyadékhoz.
Hivatalos levélben kéri az angol válogatott menedzsmentje a FIFA-t (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség), hogy engedje meccs közben inni játékosait.

Szörnyen lefogytak

A szombati 1-0-ás Angol-Paraguay-on 2,5-5 kilót fogytak fejenként Beckhamék, és bár nyertek, nagyon panaszkodtak a nagy hőségre.

Frankfurtban 25 fok volt a meccs idején és a szigetországi csapatot kikészítette a kontinensen átlagosnak mondható időjárás. Az edzői stáb a BBC-nek elmondta, a szokásos húsz liter helyett hetven liter vizet fogyasztottak futballistáik.

Paraguay bírta a meleget

"A FIFA-hoz fordulunk, mert az orvosi stábunk aggódik a helyzet miatt. A játékosoknak vízhez kell jutniuk és ezt a bírónak figyelembe kell venniük. Ha áll a játék, kirúgás vagy bedobás előtt a játékvezetők hagyhatnának néhány másodperc szünetet, hogy lehessen inni" - nyilatkozta a BBC-nek Adrian Bevington, az angol futballszövetség (FA) szóvivője.

Másik válogatott nem fordult hasonlóan bizarr kéréssel a FIFA-hoz, a paraguayiaknak semmi bajuk nem volt.

Az angol szurkolók cikizik csapatukat

Anglia a meccset megnyerte ugyan, de csapnivalóan játszott és ez néhány helyszínen lévő szurkolónak sem tetszett. Az FA hivatalos üzenőfalán is felmerült a meleg miatti gond, amit az egyik drukker így kommentált: "Hát igen, a híres német nyár kikezdte a fiúkat."

Gerrard és társai sosem játszanak 22-23 foknál melegebben, és örülhetnek, hogy a következő két csoportmeccset 18 és 21 órakor kezdik. Kérdés viszont, mi történne volna velük, ha a vb-t Mexikóban vagy az Egyesült Államokban rendeznék, ahol a legtöbb találkozót dél körüli időpontban tartják az európai tévéközvetítések miatt.