Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Swaney Elizabeth
ma 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Börtön fenyegeti Cafút

2006.06.12. 19:45
Öt évvel ezelőtt 11 labdarúgóról derült ki, hogy hamis igazolásokkal jutott olasz útlevélhez, így európai uniós játékosnak számított, és nem minősült légiósnak. Cafúra az olasz főügyészség tízhónapos börtönbüntetés kiszabását kéri.

Tízhónapos börtönbüntetés kiszabását kéri a németországi világbajnokságon szereplő Cafúra, a Milán brazil labdarúgójára az olasz főügyészség, mert a vád szerint 2001-ben hamis igazolással jutott olasz útlevélhez.

Cafú mellett feleségét, továbbá az AS Roma csapatának volt elnökét, Franco Sensit, valamint a fővárosi alakulat másik volt futballistáját, Gustavo Barteltet is hasonló mértékben büntetnék, amennyiben bűnösnek találják őket.

Az ügyben várhatóan még a héten döntés születik, ám nem valószínű, hogy Cafúnak és társainak rács mögé kellene vonulnia - ha csak nem követtek el más törvénytelenséget - , mert az olasz jogrendben ha kétévesnél rövidebb a kiszabható szabadságvesztés, és az eset nem a közelmúltban történt, akkor általában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik a vétkest.

Öt évvel ezelőtt 11 labdarúgóról derült ki, hogy hamis igazolásokkal jutott olasz útlevélhez, így európai uniós játékosnak számított, és nem minősült légiósnak. Utóbbiak csak meghatározott számban szerepelhettek egy-egy klubban. Cafú nem igazán törödik a perrel, és arra készül, hogy 2002-höz hasonlóan most is aranyérmes legyen a brazil válogatottal. Amennyiben a brazilok nyerik a vb-t, Cafú és Ronaldó eredményesebb lesz - 3 arannyal és egy ezüsstel - mint Pelé.