A francia lapok már temetik a válogatottat

2006.06.19. 13:31
A francia labdarúgó-válogatott eddig két döntetlent játszott a németországi világbajnokságon, így elképzelhető, hogy megismételve négy évvel ezelőtti produkcióját, ismét nyeretlenül esik ki a további küzdelmekből. A koreaiak elleni döntetlen után, a lapok címei között a veszély, a kudarc és a reménytelen szó szerepelt a legtöbbet.

Nem kímélik a francia lapok a labdarúgó-világbajnokságon két mérkőzés után mindössze két ponttal álló válogatottat, amely vasárnap este 1-0-ás vezetése ellenére sem tudta legyőzni Dél-Korea együttesét (1-1).

"Reménytelenül!"

"Veszélyben a Kékek" - áll a Le Figaro címlapján, míg a Liberation a "Franciaország kudarca" címmel közöl írást a Lipcsében rendezett találkozóról.

A L,Equipe sem bánik kesztyűs kézzel Raymond Domenech gyengécske produkciót nyújtó csapatával: a "Reménytelenül!" címmel megjelenő anyagban a napilap tudósítója elsősorban a második félidőben mutatott játék miatt kesereg. A lap úgy véli, az első 45 percben egyértelműen uralta a meccset a csapat, amely szervezetten futballozott, a fordulás után azonban zuhanórepülést produkált a gárda. A lap tudósítója szerint ez nagyon elszomorító.

Négy éve nem sikerült

Az újságok egytől-egyig megemlítik, hogy a négy évvel ezelőtti vb-n hasonló helyzetben volt a válogatott, amelynek a továbbjutáshoz Dániát kellett volna legyőznie legalább két góllal, ám ez akkor nem sikerült.

A Domenechet bíráló Le Parisien szerint a Togo elleni pénteki összecsapáson mindenképpen játszatni kell a kapitány által eddig mellőzött David Trezeguet-et, a Juventus csatárát, aki az ellenfél 16-osán belül életveszélyes.

Még továbbjuthatnak

A csoportban a Koreai Köztársaságnak négy pontja van jelenleg, de szintén négy pontja lehet a svájciaknak, amennyiben a papírformának megfelelően hétfőn legyőzik a több sebből vérző togóiakat. Így ha Dél-Korea és Svájc pénteken döntetlent játszik, s a franciák nyernek, a gólarány dönt a két továbbjutó helyről. Ebben az esetben egy kétgólos francia siker mindenképpen továbbjutást érne Zidanéknak.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön