Tekla
8 °C
20 °C

A jegyüzérek buktak a vb-döntővel

2006.07.08. 19:32
Mindenki német-brazil döntőt várt, így most inkább eladnák a döntőre szóló jegyeiket. A jegyüzérek nem örülnek a túlkínálatnak.

A jegyüzérek nem jártak túl jól azzal, hogy Olaszország és Franciaország vívja a labdarúgó-világbajnokság döntőjét. Egyelőre több brazilt és német szurkolót látni Berlin utcáin, mint a két finalista fanatikusait. Ennek magyarázata, hogy mind a hazaiak, mind a dél-amerikaiak német-brazil döntőt vártak, sokan közülük éppen ezért jegyet is vettek a vb utolsó összecsapására, most pedig arra "kényszerülnek", hogy eladják azt.

"Arra számítottam, hogy több ezer euróért tudom eladni a belépőket, erre tessék, a brazil és a német szurkolók potom párszáz euróért árulják feleslegessé vált jegyeiket, így nekem is lejjebb kellett vinnem az árakat" - panaszkodott egy jegyüzér az MTI tudósítójának, aki azért először 2000 eurót kért volna a tikettért.

A feketén jegyet árusító illető elárulta, húsz belépője volt a francia-portugál elődöntőre, de a brazil és angol szurkolók miatt 400 euró volt a maximum, amelyért megszabadult jegytől, de a találkozó kezdete előtt pár perccel, volt akinek 150 euróért adta el az utolsó két tikettet.

A nevét érthető okokból elhallgató stuttgarti férfi keserűségében megjegyezte, még a végén ő is a helyszínen nézi meg a döntőt, mert inkább megtart egy jegyet, minthogy mindössze 3-400 euróért megváljon tőle.