Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Bíróeltiltás két labda miatt

2006.10.12. 15:00
A játékvezetőt eltiltották, de a találatot nem érvénytelenítik, miután az ecuadori bajnokin a győztes gól akkor esett, amikor egyszerre két labda volt a pályán.

Három mérkőzésre eltiltották Daniel Salazar ecuadori labdarúgó-játékvezetőt. A bíró bűne az volt, hogy megadott egy olyan gólt, amikor egyszerre két játékszer volt a pályán.

A bíró az LDU-Deportivo Quito találkozó 89. percében, 1-1-es állásnál hibázott nagyot. A vendégek kapusa, Daniel Viteri kivédett egy lövést, azonban a labdával együtt az alapvonalon kívülre esett. Legalábbis a partjelző és a bíró szerint, mert a meccsről készült felvétel szerint a kapus hevesen tiltakozni kezdett az ítélet ellen, mondván épp benntartotta a labdát.

Nem fogják érvényteleníteni

Az LDU közben szögletet végzett el, a hálóőr viszont előbb a magasba emelte a labdát, majd megpróbálta azzal eltalálni a beívelt játékszert. A későn kapcsoló védők között a nyári világbajnokságot is megjárt Agustin Delgado pedig gólt fejelt.

A játékvezetőt és társait pajzsos rendőröknek kellett lekísérniük a pályáról.

Salazar egyik segítőjét, Ivan Jordant három, míg a másikat, Jorge Vargast egy mérkőzésről tiltották el.

Ezzel a történet azonban még nem ért véget, a vesztes csapat ugyanis a videofelvétellel akarja elérni a gól utólagos érvénytelenítését. Ez azonban teljesen kizárt, ráadásul semmilyen precedensértékű ítélet nem áll rendelkezésre.